Μια γιορτή για τις εκλογές της Νέας Υόρκης το 1874 ήταν η αφορμή για το cocktail Μανχάταν. H Τζένη Τσόρτσιλ που είχε αναλάβει την διοργάνωση κάλεσε τον πιο ευφάνταστο μπαρτεντερ της περιοχής ο οποίος δημιούργησε αυτό το νέο cocktail ειδικά για την περίσταση.
Αν και υπάρχουν και άλλοι πατέρες του η παραπάνω φαίνεται να είναι η πλέον διαδεδομένη θεωρία για το πώς άρχισε να δημιουργείται η παράδοση του Μανχάταν…
Συνταγή!
Μπέρμπον ουίσκι: 120 ml
Γλυκό βερμούτ: 30 ml
Ξηρό βερμούτ: 30 ml
Ανγκοστούρα: 2 σταγόνες
Κερασάκια μαρασκίνο: 2 για το σερβίρισμα
Σπασμένο πάγο: 1 κούπα περίπου (για το σέικερ)
Οδηγίες:
Βάζετε τον σπασμένο πάγο στο σέικερ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κερασάκια.
Χτυπάτε ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια στραγγίζετε το κοκτέιλ, μοιράζοντάς το σε 2 ποτήρια κοκτέιλ.
Γαρνίρετε με τα κερασάκια και σερβίρετε.
Το απολαυστικό Τοm collins που λατρεύω!