Home MUSIC Ονειρικές μνήμες από την κολεκτίβα modified dog

Ονειρικές μνήμες από την κολεκτίβα modified dog

H οπτικοακουστική κολεκτίβα modified dog παρουσιάζει το καινούργιο της project / album, με τίτλο «memories21», στο Ίλιον Plus, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ.

 

To album/project, που κυκλοφορεί από την  thirsty leaves music, είναι μία ακολουθία ονείρων (dream sequence). Ο μηχανισμός των ονείρων είναι, ουσιαστικά, μια διαδικασία ανασύστασης της μνήμης μας. Αποσπασματικές εικόνες, φευγαλέες εντυπώσεις και θραύσματα γεγονότων από την καθημερινότητα αποδομούνται και ανασυντάσσονται στα όνειρά μας, δημιουργώντας έτσι μια νέα κινηματογραφική αφήγηση της ζωής μας. Η μνήμη αυτής της ονειρικής ανάγνωσης της ζωής μας, εν συνεχεία, διαμορφώνει την αντίληψή μας για την πραγματικότητα, οδηγώντας μας σε νέα μονοπάτια σκέψης και επίπεδα συνειδητότητας.

 

Η τεχνική dream sequence είναι ένας τρόπος αφήγησης, που χρησιμοποιείται κυρίως στον κινηματογράφο, για να ξεχωρίσει ένα μέρος της ταινίας, σαν ένα σύντομο «διάλειμμα» (interlude), από την κυρίως ιστορία. Το «διάλειμμα» αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα όνειρο, ένα flashback ή flashforward, μια φαντασίωση, ένα όραμα.

 

Μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά

Οι modified dog δημιουργήθηκαν το 2014 και είναι ένα οπτικοακουστικό συγκρότημα/κολεκτίβα, το οποίο μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε live/performance/project. Συνεργάζονται με διάφορους εικαστικούς καλλιτέχνες, για να οπτικοποιήσουν τα project τους.

Ο ήχος τους συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία: ψηφιακά/ηλεκτρονικά όργανα (electronics), φυσικά όργανα και ηχογραφήσεις (sampling). Συνθετικά, χρησιμοποιούν φόρμες και στοιχεία από μινιμαλισμό, πειραματική μουσική, jazz, ηλεκτρονική μουσική και post rock. Με την ταυτόχρονη χρήση φωτισμού και videomapping προβολών, δίνουν μια «κινηματογραφική» αίσθηση σε κάθε performance.

 

Συντελεστές

Χρύσανθος Χριστοδούλου: electronics – πλήκτρα, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα – fx, Δημήτρης Δαλέζης: τρομπέτα –  κρουστά – fx, Κάλλια Τριανταφύλλου: video – mapping, Στρατής Βογιατζής: video, Χρήστος Μέγας: ηχοληψία.

Πληροφορίες

Ίλιον Plus: Κοδριγκτώνος 17 – Αθήνα, τηλ.: 210 8824383.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα animation σκέτη ζωγραφιά στο Bombay Rose

Το Bombay Rose είναι φτιαγμένο με πολύ αγάπη. Το animation του είναι ζωγραφισμένο στο χέρι και δείχνει θαυμάσιο. Πρώτο trailer για το φιλμ κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Ο Άγιος Βασίλης αγνοείται στο «Noelle»

Ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του και η Disney σκέφτεται τα Χριστούγεννα. Τα περισσότερα Χριστουγεννιάτικα που βλέπουμε δείχνουν κάπως πρόχειρα αλλά η πρώτη εικόνα απ’το...

Η Λαίδη και ο Αλήτης είναι το νέο live-action της Disney

Η Disney συνεχίζει να μετατρέπει τα διάσημα animations της σε ταινίες ζωντανής δράσης. Το Lady and the Tramp είναι η ταινία που είχε σειρά. Το επίσημο...

Η Meryl Streep ήθελε πολύ να συμμετέχει στο «Little Women»

Η Greta Gerwig δεν χρειάστηκε να πείσει την Meryl Streep για να συμμετάσχει στη νέα της ταινία. Η διάσημη ηθοποιός εκδήλωσε από μόνη της ενδιαφέρον...

Το Cats συναντά το «Pet Sematary» σε ένα τρομακτικό mash-up

Ήδη απ’την κυκλοφορία του trailer του Cats πολύς κόσμος τρόμαξε. Και ο τρόμος αυτός έδωσε πολύ έμπνευση. Εδώ το διάσημο μιούζικαλ συναντά μια πρόσφατη ταινία τρόμου. Δείτε...