Home MUSIC Ονειρικές μνήμες από την κολεκτίβα modified dog

Ονειρικές μνήμες από την κολεκτίβα modified dog

H οπτικοακουστική κολεκτίβα modified dog παρουσιάζει το καινούργιο της project / album, με τίτλο «memories21», στο Ίλιον Plus, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ.

 

To album/project, που κυκλοφορεί από την  thirsty leaves music, είναι μία ακολουθία ονείρων (dream sequence). Ο μηχανισμός των ονείρων είναι, ουσιαστικά, μια διαδικασία ανασύστασης της μνήμης μας. Αποσπασματικές εικόνες, φευγαλέες εντυπώσεις και θραύσματα γεγονότων από την καθημερινότητα αποδομούνται και ανασυντάσσονται στα όνειρά μας, δημιουργώντας έτσι μια νέα κινηματογραφική αφήγηση της ζωής μας. Η μνήμη αυτής της ονειρικής ανάγνωσης της ζωής μας, εν συνεχεία, διαμορφώνει την αντίληψή μας για την πραγματικότητα, οδηγώντας μας σε νέα μονοπάτια σκέψης και επίπεδα συνειδητότητας.

 

Η τεχνική dream sequence είναι ένας τρόπος αφήγησης, που χρησιμοποιείται κυρίως στον κινηματογράφο, για να ξεχωρίσει ένα μέρος της ταινίας, σαν ένα σύντομο «διάλειμμα» (interlude), από την κυρίως ιστορία. Το «διάλειμμα» αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα όνειρο, ένα flashback ή flashforward, μια φαντασίωση, ένα όραμα.

 

Μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά

Οι modified dog δημιουργήθηκαν το 2014 και είναι ένα οπτικοακουστικό συγκρότημα/κολεκτίβα, το οποίο μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε live/performance/project. Συνεργάζονται με διάφορους εικαστικούς καλλιτέχνες, για να οπτικοποιήσουν τα project τους.

Ο ήχος τους συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία: ψηφιακά/ηλεκτρονικά όργανα (electronics), φυσικά όργανα και ηχογραφήσεις (sampling). Συνθετικά, χρησιμοποιούν φόρμες και στοιχεία από μινιμαλισμό, πειραματική μουσική, jazz, ηλεκτρονική μουσική και post rock. Με την ταυτόχρονη χρήση φωτισμού και videomapping προβολών, δίνουν μια «κινηματογραφική» αίσθηση σε κάθε performance.

 

Συντελεστές

Χρύσανθος Χριστοδούλου: electronics – πλήκτρα, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα – fx, Δημήτρης Δαλέζης: τρομπέτα –  κρουστά – fx, Κάλλια Τριανταφύλλου: video – mapping, Στρατής Βογιατζής: video, Χρήστος Μέγας: ηχοληψία.

Πληροφορίες

Ίλιον Plus: Κοδριγκτώνος 17 – Αθήνα, τηλ.: 210 8824383.

Διαβαστε επισης

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι κέρδισαν στα SAG Awards φέτος;

Στο δρόμο για τα Oscars κάνουμε μια στάση στα SAG. Πλέον τα βραβεία είναι λίγο πολύ δεδομένα. Δείτε ποιους βράβευσαν τα SAG: Outstanding Performance by a Cast...

Το cast του Gentlemen αντιδρά σε μια συγκεκριμένη λέξη της ταινίας

Το The Gentlemen χρησιμοποιεί αρκετά χυδαία γλώσσα. Τι έχει να πει γι’ αυτό το cast; Οι πρωταγωνιστές είπαν πως αισθάνονται για μια συγκεκριμένη λέξη της ταινίας. Δείτε...

Το Charm City Kings είναι έτοιμο για τη πρεμιέρα του στο...

Νέα χρονιά και το φεστιβάλ του Sundance πλησιάζει. Μια απ’τις ταινίες που θα προβληθούν θα είναι και το Charm City Kings. Ένα πρώτο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Πρώτη ματιά στο «Φrankenstein» του Κώστα Ζάπα

Ο Κώστας Ζάπας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα ταινία. Το Φrankenstein μοιάζει πειραματικό με αρκετά γοτθικά στοιχεία. Το επίσημο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Αδερφοί Safdie και Adam Sandler πάλι μαζί σε μικρού μήκους

Τα αδέρφια Safdie και ο Adam Sandler συνεργάζονται στο Uncut Gems. Μια ταινία που έφτασε τον Sandler να πάρει βραβεία (αν και όχι υποψηφιότητα για...