Home MUSIC STAGEDOOR! Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο

STAGEDOOR! Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο

0
199

 

Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο με στόχο την παρουσίαση στο κοινό νέων ταλαντούχων ερμηνευτών

Το Θέατρο 104, η Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent, παρουσιάζουν το STAGEDOOR , μια ανοιχτή πλατφόρμα για το μουσικό θέατρο, η οποία εντοπίζει, ερευνά και στηρίζει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των νέων ερμηνευτών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, και όλων όσων ασχολούνται με το μιούζικαλ και με την μουσική σκηνή.

 

 

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας καλλιτεχνικής δεξαμενής ταλέντων, (talent tank) με σκοπό την ανάδειξη και την αξιοποίηση των δεξιοτήτων και των επιδόσεων των ερμηνευτών, στην υποκριτική, στο τραγούδι, στο χορό και κίνηση, δηλαδή στο “Triple Threat” του Μουσικού Θεάτρου.

 

 

Το STAGEDOOR ανοίγει τις πύλες του την Ανοιξη του 2016, ξεκινώντας έναν πρώτο κύκλο, που περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές δράσεις, ανοιχτή ακρόαση, workshop, παράσταση:

1. μια ανοιχτή ακρόαση , όπου κάθε ερμηνευτής, ή μικρή ομάδα καλλιτεχνών, καλείται να παρουσιάσει, ένα τραγούδι από το ρεπερτόριο του Μουσικού Θεάτρου. Η ακρόαση αφορά solo performers, ζευγάρια ή μικρή ομάδα καλλιτεχνών. Το τραγούδι μπορεί να είναι σόλο, ντουέτο ή ομαδικό. Πρέπει να περιέχει μια μικρή σκηνή, (υποκριτικό μέρος, “lead – in”), μαζί με την ανάλογη κίνηση-χορογραφία, που έχει ετοιμάσει ο κάθε καλλιτέχνης. Το τραγούδι και το κείμενο μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

2. Workshop : Oι παρουσιάσεις που θα επιλεγούν, θα προχωρήσουν αμέσως στον δεύτερο κύκλο, όπου μέσα σε τέσσερις συναντήσεις – πρόβες εφαρμογής (rehearsals in workshop format), oι συμμετέχοντες με τους συντονιστές της πλατφόρμας STAGEDOOR, θα δουλέψουν από κοινού για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα. Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή 18 Μαρτίου και 1 & 8 Απριλίου 2016

3. Παράσταση: το πρόγραμμα που θα προκύψει από το workshop σε καλλιτεχνική επιμέλεια των τριών συντονιστών Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent θα παρουσιαστεί στο κοινό σε παράσταση στην Κεντρική Σκηνή του ‘Θεάτρου 104’. Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Φιλοδοξία και όραμα του STAGEDOOR είναι:

* Να γνωρίσει και να αναδείξει το πολύ δυναμικό κομμάτι των νέων καλλιτεχνών που ασχολούνται με το Μουσικό Θέατρο

* Να το βοηθήσει να δημιουργήσει το δικό του κοινό και με την κατάλληλη βοήθεια να δώσει το στίγμα του στο σημερινό θεατρικό γίγνεσθαι

* Να δημιουργήσει ένα εκπαιδευμένο σύνολο που μέσα από νέα αυτοσχεδιαστικά μονοπάτια, θα κατορθώσει στο μέλλον να δημιουργήσει τη δική του πρωτότυπη παράσταση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανοιχτή ακρόαση του STAGEDOOR πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα με φωτογραφία, και οπωσδήποτε κάποιο οπτικοακουστικό υλικό, με εκτέλεση κάποιου κομματιού από μουσικό θέατρο ή τραγούδι, (link, dvd, video, video-clip, ή show-reel) έως Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στο mail: 104.auditions@gmail.com

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: (210) 3455020

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην εθνικότητα, καταγωγή, καθώς και στη γλώσσα των συμμετεχόντων, καθώς και των τραγουδιών που θα παρουσιαστούν.

Κοινό σημείο συνεννόησης μπορεί να είναι η αγγλική γλώσσα.

ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ STAGEDOOR :

Βαρβάρα Δούκα – Σκηνοθέτης

Πέννη Ρίζου – Καθηγήτρια Φωνητικής και Ορθοφωνίας, Soprano – Λυρική Καλλιτέχνης.

Cindi Triantos Τrent – Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Μουσικού Θέατρου.

Ακολουθούν συνημμένα τα βιογραφικά τους Θέατρο 104 http://www.104.gr/ – Official Facebook Page

Πληροφορίες Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) – Τηλ. 210 3455020 – 6940290312

Η Βαρβάρα Δούκα είναι σκηνοθέτις.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Θέατρο (Υποκριτική και Σκηνοθεσία) και Ανθρωπολογία Θεάτρου.

Yπήρξε ιδρυτής και καλλιτεχνική διευθύντρια επί 10ετία [1990-2000] της ‘Εταιρείας Θεάτρου Σελάννα’

Μερικά από τα έργα που έχει σκηνοθετήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

‘Τime Madness’(κείμενα Βeckett,Ionesko,Kundera), ‘For a piece of paper…’(τρία από τα Chamber Plays του Στρίνμπεργκ), ‘Παρέλαση’ της Λούλας Αναγνωστάκη,‘Amarga’ σύνθεση τριών έργων της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, ‘Ο Στρατηγός με ςστον λαβύρινθο του’ του Γκ.Γκαρσία Μάρκες, ‘Γυναίκες και Πόλεμος’ (Ευρ.Πρόγραμμα ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ), ‘Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν’ του Ο.Μακόυ, ‘Πηνελόπη’ του Τζ.Τζόυς, ‘Πασχαλινά Παιχνίδια’του Β.Ζιώγα, ‘Ατύχημα’ του Γ.Χρυσούλη, ‘Η νύχτα της Ιγκουάνα’ του Τ.Ουίλλιαμς, ‘Ο Τοίχος’ του Α.Σεβαστάκη,(Εθνικό Θέατρο), ‘Trainspotting’ του Ι.Welsh, ‘Την Ωρα που δε γνωρίζαμε τίποτα ο Ενας για τον Αλλον’ του Πέτερ Χάντκε, ‘Handbag’ του M.Ravenhill, ‘4 EVER’ του Γ.Ηλιόπουλου, ‘Μοσκώβ- Σελήμ’ του Γ.Βιζυηνού, ‘ Θεσμοφοριάζουσες’ του Αριστοφάνη, ‘ Τάισε με , Εμμα’ του Ζ.Ρόχα, ‘ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ’ του Νηλ Σάιμον με τον Γ.Καπουτζίδη στο θέατρο Ιλίσσια – Μίνως Βολανάκης, ‘5 gynaikes.com ’ ,’ΠΕΡΣΕΣ’ του Αισχύλου , Διεθνές Φεστιβάλ IIFUT, Τεχεράνη, κ.ά.

Διδάσκει σε σχολές και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Σκηνοθεσία Παραστατικών Τεχνών, καθώς και Υποκριτική, Αρχαία Τραγωδία και Ανθρωπολογία Θεάτρου, τa οποίa τελευταία συστηματοποίησε στην μέθοδο Performance Personal Development Training- Ολιστική Θεώρηση για ηθοποιούς και χορευτές .

 

 

Η Πέννη Ρίζου είναι επαγγελματίας τραγουδίστρια και performer, Καθηγήτρια Μουσικής και Vocal Coach. Ειδικεύεται στην Ορθοφωνία, την ελευθέρωση της φωνής και τη φωνητική εξέλιξη και σκηνική παρουσίαση, στο κλασσικό, μοντέρνο και musical theater ρεπερτόριο.

Διδάσκει σε σχολές, Ωδεία και στούντιο χορού και υποκριτικής και ταυτόχρονα έχει ιδρύσει δικό της Κέντρο εκπαίδευσης καλλιτεχνών του θεάματος και της μουσικής.

 

Γεννήθηκε στην Μελβούρνη Αυστραλία. Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης και πήρε το πτυχίο Bachelor of Education, με διάκριση. Στην Ελλάδα τελείωσε το Δίπλωμα Μονωδίας στο Ωδείο Athenaeum με την Μαρίνα Κρίλοβιτς. Συνέχισε την εκπαίδευσή της με την Βέρκα Στογιαννίδου και παρακολούθησε το Bel Canto Masterclass της Mirella Freni στην Ιταλία.

Στην Αυστραλία τραγούδησε στο επαγγελματικό γυναικείο γκρουπ Τζαζ, Five Floors Up, ήταν σολίστας και μαέστρος στην εκμάθηση της χορωδίας για τις παραγωγές Mikado – Ruddigore, Gilbert & Sullivan, για το κέντρο Gilbert Society. Τραγούδησε την Άννα στην Όπερα του Στραβίνσκι, Η Ζωή ενός Ακόλαστου, στο Θέατρο Γιούνιον, για το Φεστιβάλ Spolleto Fringe. Τραγούδησε τρεις άριες στο Ορατόριο του Χάντελ, Saul, στο Μέγαρο Μουσικής της Μελβούρνης και κέρδισε δύο βραβεία τραγουδιού στα Athanasios Karabatsos και John Apeitos Music Awards.

Στην Ελλάδα τραγούδησε με την Μαρίζα Κωχ σε σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Είναι υψίφωνος και μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1997 και τραγούδησε ως σολίστ, την Lucy στου John Gay το έργο, Η Όπερα του Ζητιάνου καθώς και μικρότερους ρόλους σε παραγωγές έργων όπως: Ligetti (Le Grande Macabre), Pucinni (Il Tabarro,Tosca), Βέρντι (Rigoletto),Χρστου Γιαννούλη (Το Σκιάχτρο)

 

 

Εχει σκηνοθετήσει και γράψει δικά της έργα, και διασκευές για Μουσικο- Θεατρικές παραστάσεις όπως: – Zorba the Greek, Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα ,Τα Παιχνίδια του Έρωτα , Back Stage Black , Η Ιστορία της Βερόνικας και προσεχώς ολοκληρώνει ένα εκπαιδευτικό βιβλίο με την μέθοδο της για την ελευθέρωση της φωνής .

H Cindi Triantos Trent , γεννήθηκε στην Αμερική από Έλληνες γονείς. Σπούδασε χορό, μουσική και θέατρο και συμμετείχε σε παραστάσεις του Θιάσου των Νέων της Βοστόνης..Οι επαγγελματικές της σπουδές ξεκινήσανε στο BOSTON CONSERVATORY OF MUSIC και αποφοίτησε από το EMERSON COLLEGE της Βοστόνης με Bachelor of Fine Arts σε Χορό και Θεατρική Εκπαίδευση με ειδικότητα στο Μουσικό Θέατρο.

Στην Ελλάδα διδάσκει στο επαγγελματικό τμήμα χορού του Deree-The American College of Greece – Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος σε τεχνικές χορού Jazz, Κλακέτες (Tap Dance) Musical Theater, Kinesiology,καθώς επίσης δημιούργησε και διδάσκει τα μαθήματα “Αναγνώριση του Σώματος και Κίνηση”, “Εισαγωγή στο Μουσικό Θέατρο” και πρόσφατα “Εργαστήρι και Παράσταση για το Μουσικό Θέατρο”. Στο Αμερικανικό Κολλέγιο έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει τα musicals του Andrew Lloyd Webber, “Jesus Christ Super Star” και “Song and Dance”, καθως και τα έργα , “America on Broadway – Α Musical Revue” – αποσπάσματα από Αμερικάνικα musical που απεικονίζουν την ιστορία του μουσικού θεάτρου στην Αμερική, “From Hollywood to Broadway” – αποσπάσματα από pop και rock musicals, “Laughing Through Our Τears”, αποσπάσματα από πρόσφατα έργα του Broadway, το έργο της Οlga Emmanuel :”Chryssothemis”,και τα έργς :“Dare To Dream”και “The Disney Project”.

 

 

Εχει διδάξει στον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Από το 1995 έως σήμερα διδάσκει χορό και κίνηση στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη.