Home NEWS Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Ανοιχτές Διαδικτυακές Εκδήλωσεις για την παρουσίαση του Νέου...

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Ανοιχτές Διαδικτυακές Εκδήλωσεις για την παρουσίαση του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και των Νέων Γενικών Νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης

Ανοιχτές Διαδικτυακές Εκδηλώσεις για την παρουσίαση
του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και των
Νέων Γενικών Νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει τρεις ανοιχτές διαδικτυακές εκδηλώσεις σχετικά με την δημιουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, τα οποία θα σχεδιαστούν, θα κατασκευαστούν και θα εξοπλιστούν εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια.
Τα νέα υπερσύγχρονα, δημόσια νοσοκομεία διεθνών προδιαγραφών έχουν σκοπό τη βελτίωση της ζωής των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας και σχεδιασμό ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπα δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας και τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και της Σπάρτης και των γύρω περιοχών.
Τα τρία μεγάλα έργα που φέρουν την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τελική ημερομηνία παράδοσης το 2025, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή θεραπευτικών κέντρων στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων».
Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα έργα αυτά, σε ανοιχτές διαδικτυακές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου των έργων, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.
• Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 17:00 (εγγραφή εδώ)
• Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 18:00 (εγγραφή εδώ)
• Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:00 (εγγραφή εδώ)

Στις παρουσιάσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι.
Οι τρεις δωρεές εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.
Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3,1 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.700 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 132 κράτη ανά τον κόσμο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης Covid 19 εδώ Δείτε το συνολικό έργο του ΙΣΝ σε 132 χώρες στο SNF.org

Διαβαστε επισης

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα απόσπασμα απ’το Us Again της Disney

Δεν έχει μόνο μεγάλου μήκους ταινίες η Disney. Μαζί με το Raya and the Last Dragon μας παρουσιάζει και το Us Again. Ένα απόσπασμα κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Ολοκληρωμένο trailer για το Jupiter’s Legacy

Οι υπερήρωες έρχονται στο Netflix. Tο Jupiter’s Legacy βασίζεται σε comic του Mark Millar. Το ολοκληρωμένο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Ολοκληρωμένο trailer για τη Cruella

Η Emma Stone γίνεται πολύ κακιά. Για χάρη της Disney μεταμορφώνεται στη νέα Cruella. Το ολοκληρωμένο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Ένα featurette για το «The Nevers»

To ΗΒΟ έχει μια περιπετειώδη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Το The Nevers μέχρι στιγμής συγκεντρώνει πολύ καλά λόγια. Ένα featurette κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Η Angelina Jolie στο trailer του «Those Who Wish Me Dead»

Μετά από καιρό η Angelina Jolie αναλαμβάνει ακόμα ένα πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο Those Who Wish Me Dead την σκηνοθετεί ο Taylor Sheridan. Το επίσημο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε...