Home NEWS Βράβευση της κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου στα Tourism Awards 2019

Βράβευση της κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου στα Tourism Awards 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου η 6η απονομή των TourismAwards, των βραβείων-θεσμός του ελληνικού τουρισμού τα οποία διοργανώθηκαν από τη Boussias Communicationsκαι αναδείχθηκαν για ακόμη μία χρονιά οι βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων και φορέων του ελληνικού τουρισμού.

Η κα Σοφία ΚουνενάκηΕφραίμογλου βραβεύθηκε για την προσφορά της στην ανάδειξη του Πολιτισμού και την αξιοποίησή του ως μοχλό ανάπτυξης για τον τουρισμό. Η μέχρι σήμερα επιχειρηματική παρουσία της κινείται προς μια επιχειρηματικότητα γνώσης, επιχειρηματικότητα καινοτομίας, αξιοποιώντας όλα τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας. Με 20 και πλέον χρόνια ενεργούς δράσης στον χώρο των νέων τεχνολογιών, της εκπαίδευσης εκπροσωπεί την Ελλάδα που θέλουμε: την Ελλάδα της προσήλωσης στην καινοτομία, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και κάνει βήματα προόδου.Με τη σκέψη ότι οπολιτισμός είναι το μεγάλο μας «ατού» και για τον τουρισμό και αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, τον αξιοποιεί ως εξαγώγιμο προϊόν, με στόχο οι ξένοι επισκέπτες να βιώσουν με τρόπο συναρπαστικό την ελληνική ιστορία.

Οι διαδραστικές εκθέσεις, οι περιηγήσεις εικονικής πραγματικότητας με ζωντανή αφήγηση στα ελληνικά, είτε στα αγγλικά για ξένους επισκέπτες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι θεατρικές παραστάσεις και ο σχεδιασμός Μουσείων και πολιτιστικών χώρων στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια όπως το Ψηφιακό Μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνα, η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια, το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, το Ψηφιακό Μαντείο Τροφωνίου στη Λιβαδειά είναι μερικά μόνο από τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο κοινό τα τελευταία χρόνια.

Η κα Εφραίμογλου δήλωσε: «Η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή για εμένα γιατί αφορά στη συμβολή μου στον πολιτισμό αυτό το τόσο πολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τουρισμό. Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση του πολιτισμού, της ιστορίας μας και της εκπαίδευσης, μέσα από καινοτόμες δράσεις και προγράμματα με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η δικτύωση και η συνένωση δυνάμεων βρίσκεται στον πυρήνα όλων σχεδόν των έργων που υλοποιούμε. Το καλύτερο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας, είναι η συνεργασία μας με φορείς, δήμους και περιφέρειες, για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως ατμομηχανή αλλά και ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή

 

Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ.: Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής &Ανάπτυξης, Γιώργος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Κλάδου Αυτοκινήτων ΒΑΣΙΛΑΚΗ, Παρασκευή Πατουλίδου, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Διοργάνωση Θεσσαλονίκης, Δρ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας ΝοτίουΑιγαίου.

Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων και φορέων που βραβεύτηκαν περιλαμβάνονται τα παρακάτω: Fraport, CelestyalCruises, TurkishAirlines, Eurobank, Μουσείο Μπενάκη, CostaNavarino, Oliaros, Δήμος Θεσσαλονίκης,Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Wyndham, Aldemar, Grecotel, KenshoPsarou.

Για τον πλήρη πίνακα των βραβευθέντων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των βραβείων, www.tourismawards.gr.

 

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0300

www.theatron254.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Nola σε αναζήτηση της καλλιτεχνικής φωνής της στο «She’s Gotta...

Δεύτερη σεζόν έρχεται για το She’s Gotta Have It. Η επιτυχημένη σειρά του Spike Lee συνεχίζεται. Το επίσημο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Τι προβλήματα είχε η animated Μαδαγασκάρη;

Ένα animation πολύ διασκεδαστικό και αγαπημένο το Madagascar. Ακόμα κι αυτό έχει τα προβλήματα του όμως. Ένα βίντεο μας τα αποκαλύπτει. Δείτε το.

Το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό και μουσικό φεστιβάλ 10-14 Ιουλίου στην Αγία Άννα...

Η People Entertainment Group & το Club Agia Anna παρουσιάζουν BEACH PARTY FESTIVAL 2019Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου στην...

Πώς ο ΟΠΑΠ έβαλε χρώμα και διασκέδαση σε μία υπόγεια διάβαση

Δείτε βήμα-βήμα τη δημιουργία της πρώτης διαδραστικής διάβασης   Η υπόγεια διάβαση στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος του ΟΑΚΑ, αποτελεί πλέον ένα πολύχρωμο σημείο της πόλης...

Ο Kiefer Sutherland πρωθυπουργός στο «Designated Survivor»

Πολιτικό δράμα έρχεται στο Netflix με το Designated Survivor. Ο Kiefer Sutherland ενσαρκώνει τον πρωθυπουργό. Το πρώτο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.