HomeNEWS«Θεοί του Ολύμπου» H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ

«Θεοί του Ολύμπου» H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ

Ένα ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα
στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Trailer έκθεσης

https://www.youtube.com/watch?v=YUGQrFqV5WA

Σε μόλις δύο μήνες λειτουργίας του, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο για την Αρχαία Ελλάδα κέρδισε τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων ξεπερνώντας τους 30.000 επισκέπτες!

Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά τον χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε συμβεί στη γέννηση της Θεάς Αθηνάς; 

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους, που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και επηρέασαν τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία πολλών λαών, οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου πρωτοστατούν με τις τελετουργίες, τα πάθη, τους έρωτες και τις διαμάχες τους. Σε αυτούς εστιάζει η μεγάλη μυθολογική θεματική έκθεση «Θεοί του Ολύμπου».

Η τεχνολογία συναντά τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wallmapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts «ντύνουν» τις ζωές των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Περισσότερα από 150 άτομα εργάστηκαν με επιμονή για ενάμισημήνα, προκειμένου να διαμορφώσουν τον τεράστιο χώρο των 1300 τ.μ, για να «μετακομίσει» με ασφάλεια o «Όλυμπος» στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Στόχος της έκθεσης αυτής: Να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν αυτοί οι μύθοι, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία. Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Όσοι  δεν έχετε ακόμα επισκεφθεί την έκθεση, ο Φεβρουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να έρθετε και να γνωρίσετε -διασκεδάζοντας- το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο!

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.godsofolympus.gr

Χώρος:

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά ανοιχτά:

Δευτέρα εώς Πέμπτη απο 09.00-13.00

Παρασκευή 09.00-13.00 και 17.00-20.00

Σάββατο 11.00-20.00 και Κυριακή 11.00-19.00

Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 10€

Μαθητικό: 8€

Οικογενειακό 4 ατόμων: 35€

Οικογενειακό 3 ατόμων: 26€

ΑΜΕΑ 5€, με συνοδό: 10€

Προπώληση Εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/happenings/oi-theoi-tou-olympou/

Follow us on Facebook and Instagram:

Διαβαστε επισης

loading...