Home NEWS Κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Εφραίμογλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων και πολλά μέλη από τον επιχειρηματικό χώρο και τον χώρο του πολιτισμού πραγματοποίησαν την καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την οποία ευλόγησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Παντζαρίδη, Προϊστάμενο της Γραμματείας Πληροφορικής και Διαχείρισης Έργων ΕΣΠΑ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Λύντια Μαστρονικολή, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Δημήτρης Εφραίμογλου

Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδηςπαρακολούθησαν την παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας» στη «Θόλο» και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την πιστότητα της αναπαράστασης του Ναού, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού. Στην προβολή αναπαρίστανται με πλήρη λεπτομέρεια το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος, αλλά και σημαντικά ιστορικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Η διαδραστική αυτή παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσει όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του.

Φανή Βουγά, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Μιμίκα Κάτρη

Μιμίκα Κάτρη, Τζούλια Λαγκαδιανού, Φανή Βουγά, Λύντια Μαστρονικολή, Μαρία Παπαδοπούλου, Κάτια Κοσέντου

Οι Φίλοι του Συλλόγου ξεναγήθηκαν στη νέα ομαδική έκθεση «Τα ωραία του Πέραν» που μεταφέρει εικόνες και μνήμες από την Πόλη και στη συνέχεια παρακολούθησαν την Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.μέσα από τη νέα διαδραστική περιήγηση «Η Ακρόπολη την Εποχή του Περικλή» στη «Θόλο».

Ξενάγηση στην έκθεση «Τα ωραία του Πέραν»

Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ, Λύντια Μαστρονικολή, Μαρία Παπαδοπούλου

Θοδώρα Βρούτση, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Αγγελική Μαργαρίτη Andrews, Μιμίκα Κάτρη

 

Ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ αριθμεί πάνω από 500 μέλη, κάθε ηλικίας, και επιδιώκει να προβάλει το πολύπλευρο έργο του Ιδρύματος, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα συνέδρια, τα σεμινάρια και θεατρικές παραστάσεις. Οι Φίλοι, μέσα από την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε μουσεία και εκδρομές σε τόπους με ιδιαίτερη ιστορική αξία, συγκεντρώνουν πόρους και υποστηρίζουν τη δράση του Ιδρύματος για τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Sarah Connor επιστρέφει στο «Terminator: Dark Fate»

Η Linda Hamilton ενσαρκώνει για ακόμα μια φορά τη Sarah Connor. Ο Εξολοθρευτής συνεχίζει τα ταξίδια στον χρόνο. Το πρώτο trailer του Terminator: Dark Fate κυκλοφόρησε. Δείτε...

Ένα καλό τέλος για τον John Wick γίνεται;

Ο John Wick προσθέτει ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του στο Parabellum. Καθώς καταφέρνει να ενθουσιάσει και πάλι τους fans το ερώτημα παραμένει αν θα...

Πόσο κακό ήταν το Mortal Engines;

Έχουμε δει  πολλά για το πόσο κακό ήταν το Mortal Engines. Προφανώς δεν ήταν αρκετά. Ένα νέο βίντεο μας δείχνει όλα του προβλήματα. Δείτε το.

Νέα ματιά στο «Blinded By The Light»

Ο Bruce Springsteen δεν εμπνέει μόνο τον κόσμο της μουσικής. Στο «Blinded By The Light» γίνεται πηγή έμπνευσης ολόκληρης ταινίας. Ένα νέο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.

Η σειρά του FX «Pose» επιστρέφει για τη 2η σεζόν της

Άλλη μια σειρά που αγαπήθηκε επιστρέφει. Το Pose είναι έτοιμο για τη 2η σεζόν του. Ένα επίσημο trailer κυκλοφόρησε. Δείτε το.