HomeBLOGSΠοια μέρη δεν εμφανίζονται στους χάρτες της Google

Ποια μέρη δεν εμφανίζονται στους χάρτες της Google

Η τεχνολογία αποτελεί κύριο κομμάτι της σύγχρονης ζωής: από την ενημέρωση μέχρι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, όλα πλέον μπορούν να γίνουν μέσω του διαδικτύου. Και φυσικά, μαζί με όλα έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο διασκεδάζουμε, καθώς μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια, να διαβάσουμε βιβλία ή ακόμη και να κερδίσουμε χρήματα παίζοντας στοίχημα. Αν είστε ορκισμένος ποδοσφαιρόφιλος σίγουρα έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε το live στοίχημα.

Αλλά οι τεχνολογικές εφαρμογές δεν σταματούν εκεί. Ας πάρουμε το εξής υποθετικό σενάριο: Μετά από μια σκληρή εβδομάδα εργασίας, συνειδητοποιείτε ότι θέλετε να ξεκουραστείτε, να αλλάξετε τον αέρα σας και αφήσετε τη φαντασία σας να πετάξει. Πλέον, δεν χρειάζεται να μπείτε στο αυτοκίνητο και να ταξιδέψετε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσετε σε ένα ειδυλλιακό μέρος. Εδώ και μερικά χρόνια μπορείτε να «ταξιδεύετε» από τον καναπέ σας σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

Η άφιξη των χαρτών της Google στις ζωές μας, το 2005, ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα. Αλλά η εξέλιξη αυτής της απίστευτης τεχνολογίας έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο τα τελευταία 15 χρόνια, επιτρέποντάς μας να γνωρίσουμε μέρη, ανεξαρτήτως από το πόσο μακριά βρίσκονται Ωστόσο, διάφορες κυβερνήσεις αποφάσισαν να προστατευθούν για να αποτρέψουν τους κακόβουλους να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία και να τους επιτεθούν. Έτσι, η Google αποφάσισε να «κρύψει» όλα τα μέρη, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους ή να προδώσουν κρατικά μυστικά.

 

Αρχιπέλαγος του Σαν Μπέλα

Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 365 νησιών που ανήκουν στον Παναμά, αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε με το Google Earth παρά το γεγονός ότι πρόκειται ένα παραδεισένιο μέρος. Ο λόγος; Θα μπορούσε να οφείλεται στην παρουσία της φυλής Guna, μιας ομάδας με περιορισμένη επαφή με τον έξω κόσμο, ο οποίος  προσπαθεί να προστατευθεί από τα αδιάκριτα μάτια.

 

Περιοχή 51

Μπορεί να καυχηθεί ότι είναι μία από τις πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο. Πρόκειται για μια περιοχή τεράστιας έκτασης, καθώς υπερβαίνει τα 1,2 εκατομμύρια εκτάρια, όπου περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι εργάζονται για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Παραμένει μυστικό το τι κάνουν και ποιος είναι ο στόχος τους.

 

Punggye-ri

Είναι, κατά πάσα πιθανότητα, το πιο άγνωστο μέρος στον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη πυρηνική βάση στη Βόρεια Κορέα, όπου εκτελούνται κάθε είδους δοκιμές πυραύλων για να ελέγξουν την ικανότητα των όπλων τους. Προφανώς, στους χάρτες της Google εμφανίζεται ως μια πραγματική πεδιάδα κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά.

 

Νήσοι Φερόε

Αυτό το αρχιπέλαγος, όπου ζουν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, παραμένει ένα αληθινό μυστήριο. Σήμερα, οι χάρτες της Google δεν εμφανίζουν εικόνες υψηλής ανάλυσης από κανένα από τα νησιά του πελάγους, χωρίς προφανή λόγο. Τι μυστήρια είναι κρυμμένα εκεί;

 

Νησιά Spratly

Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 100 υφάλων και νησίδων, που βρίσκεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και αποτελεί το κέντρο μιας εδαφικής διαμάχης, καθώς το διεκδικούν η Κίνα, η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες και το Μπρουνέι. Ίσως σε αυτών να οφείλεται το γεγονός ότι η Google αποφάσισε να διαγράψει τις εικόνες όλων αυτών των νησιών.

 

Νησί Jeanette

Είναι το ανατολικότερο νησί στο στην Ανατολική Θάλασσα της Σιβηρίας. Ωστόσο, οι χάρτες της Google δεν το εμφανίζουν μόνο ως ένα μαύρο σημείο στη μέση της θάλασσας, αλλά εάν κάνετε «μεγέθυνση», εμφανίζεται μια αντιγραμμένη και επικολλημένη περιοχή. Σφάλμα ή προμελετημένο «patch»;

 

 

Διαβαστε επισης

loading...