HomeNEWS«12 ώρες για την Ελλάδα»

«12 ώρες για την Ελλάδα»

H καρδιά της Λιέγης χτύπησε ελληνικά! Στον επιβλητικό και κατάμεστο χώρο της Φιλαρμονικής της Λιέγης, τραγούδησε η Αλεξάνδρα Γκράβας θέτοντας για άλλη μια φορά τη φωνή της στην υπηρεσία της Ελλάδας. Η διεθνής μέτζο-σοπράνο τραγούδησε στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής διοργάνωσης «12 ώρες για την Ελλάδα», έχοντας στο πλευρό της τον βιρτουόζο κιθαριστή Παναγιώτη Μάργαρη, καθώς και τους πιανίστες Πέτρο Μπούρα και Δέσποινα Αποστόλου-Χόλσερ.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία με τη μοναδική σκηνική παρουσία και την θεατρική ερμηνεία της τραγούδησε αγαπημένα και πολύ δημοφιλή τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στα ελληνικά και στα γαλλικά. Η συναυλία ήταν άλλωστε αφιερωμένη στα 90 χρόνια, που γιορτάζει φέτος ο συνθέτης. Το κοινό ήταν ενθουσιώδες, την χειροκρότησε θερμά και τραγούδησε μαζί της, ταξιδεύοντας σε μια άλλη ονειρική Ελλάδα. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν εθελοντικά για να ενισχύσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη φετινή φιλανθρωπική προσπάθεια στο πλαίσιο της διοργάνωσης «12 ώρες για την Ελλάδα» που έχει επικεφαλής τον ιδρυτή της Jimmy Jamar.

Τα έσοδα της βραδιάς από τη συναυλία στη Φιλαρμονική της Λιέγης, όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή της προσπάθειας, θα διατεθούν για τη θέρμανση σχολείων της Βόρειας Ελλάδας μέσω του προγράμματος Fuel for Schools, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της γνωστής και από την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα» μη κερδοσκοπικής εταιρίας, International Foundation for Greece.

Η αυλαία της βραδιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου, ήταν πολύ θερμή για τους συντελεστές, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό στο φιλόξενο φουαγιέ της Φιλαρμονικής και να υπογράψουν αυτόγραφα.

Photo credit: Oleg Degtiarov/Newsville.be

Διαβαστε επισης

loading...