Home NEWS Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια τον Ιανουάριο

Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια τον Ιανουάριο

0
331

Μειώθηκαν κατακόρυφα οι χορηγήσεις νέων δανείων – Η παράταση της αβεβαιότητας βυθίζει την οικονομία, προειδοποιούν οι τράπεζες.

Σημαντική αύξηση 20%-30% του ρυθμού σχηματισμού νέων «κόκκινων» δανείων καταγράφηκε έπειτα από πολλούς μήνες τον Ιανουάριο.

Παράλληλα τον περασμένο μήνα οι χορηγήσεις νέων δανείων μειώθηκαν κατακόρυφα, λόγω της μεγάλης μείωσης των καταθέσεων διαμορφώθηκε στα 1 δισ. Ευρώ, ενώ είχαν προηγηθεί εκροές 4 δισ. Ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πέραν των καταθέσεων οι τράπεζες «αιμορραγούν» από τη διακοπή των συναλλαγών στη διατραπεζική αγορά αλλά και τις εκδόσεις εντόκων του Δημοσίου που καλύπτουν, στην πράξη υποχρεωτικά, οι τράπεζες.

Επιτελικά στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία είναι η αβεβαιότητα και η παράταση της σημερινής κατάστασης.

Όπως σημειώνουν, η ανακοπή της αναπτυξιακής δυναμικής τον περασμένο Δεκέμβριο εξαιτίας της ανησυχίας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τον Ιανουάριο μετατράπηκε σε καθίζηση λόγω της προεκλογικής αβεβαιότητας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης:

Το Athenstimeout.gr σας κάνει δώρο το απόλυτο iPhone

 

H Beyonce άνοιξε εταιρεία με ντελιβερι!