Home NEWS Creative Industries Vol. 2: The Pitching & The Exhibition στην Τεχνόπολη

Creative Industries Vol. 2: The Pitching & The Exhibition στην Τεχνόπολη

0
409

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 17.00, οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στο CreativeIndustries Vol. 2 μας συστήνουν στις ιδέες τους στο INNOVATHENS powered by Samsung και στην εκδήλωση Creative Industries Vol. 2: The pitching ολοκληρώνοντας τον 6o κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή αφιερωμένο στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

 

Παράλληλα, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου, από τις 17.00 έως τις 20.00, στον 1ο όροφο του INNOVATHENS, θα λειτουργεί έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται αναλυτικά οι ιδέες των ομάδων.

 

Οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του 5λεπτου pitching σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και επενδυτές είναι οι: A Food Chronicle, ArchiTeam, astroθέασις, Boarding room, Happyland Entertainment, Heretik Asterisk, The MindTrap Intelligent Entertainment, Art Lighting Studio Magestic, MEDinART, Neoperativa, Next Book Thing, roleplay, ScanArt, the place to be, Tutobo smart toys, Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε. 

 

Ποιες ομάδες και τι θα δούμε στην έκθεση;

 

 

Happyland Entertainment

Το ανεξάρτητο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών HappylandEntertainmentμας παρουσιάζει το GOHEROES: Prometheus, ένα turnbased, puzzle adventure, voxelart, casual παιχνίδι, βασισμένο στην ιδέα ότι οι μύθοι μαρτυρούν τη μοναδικότητα κάθε κουλτούρας αλλά και την ένωση των λαών. Η περιπέτεια ξεκινάει με πρώτο ήρωα τον Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας και τον αρχέγονο μύθο της κλοπής της φωτιάς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τον Προμηθέα και να εκφράσουν την άποψή τους για το game.

 

  • Art Lighting Studio MAGESTIC

Το ArtLightingStudioMAGESTIC, δηλαδή η Νίκη Κορμαρή και ο Αντώνης Σαμουρκάσογλου, μας παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα χειροποίητα artφωτιστικά που κατασκευάζουν, έχοντας αναπτύξει άριστη τεχνογνωσία και ακολουθώντας όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, εμπνευσμένα από διαφορετικές αισθητικές και στυλ.

 

  • MEDinART

Μέσα από την προβολή δύο βίντεο, γνωρίζουμε το MEDinART, μία διεθνή διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα που συνδέει τις βιο-ιατρικές επιστήμες και τις τέχνες. Στο πρώτο, παρουσιάζονται 222 έργα από 74 καλλιτέχνες του ΜΕDinART, ενώ στο δεύτερο η διαδραστική έκθεση MEDinART – H Ιατρική συναντά την Τέχνη. Μέρος πρώτο: Οι Έλληνες Δημιουργοί, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του AthensScienceFestival 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια της Δρ. Βάσιας Χατζή, δημιουργό της πλατφόρμας.

 

  • neoperativa

Η neoperativa είναι ένα creative new media agency που καλύπτει τις ανάγκες στρατηγικής της επικοινωνίας και του marketing, καθώς και την παραγωγή του περιεχομένου για κάθε project που αναλαμβάνει, με το συντονισμό και τη συνεργασία των κατάλληλων δημιουργών. Η ομάδα της neoperativaμας καλεί στην έκθεση και στον συναρπαστικό ψηφιακό της κόσμο για να μας παρουσιάσει τις υπηρεσίες που προσφέρει και επιλεγμένα projects που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά της.

 

  • NextBookThing

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην ψηφιακή βιβλιοφιλική πλατφόρμα NextBookThing, να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, το διαδραστικό ξεφύλλισμα βιβλίου, τα αποσπάσματα και τα «Παρασκήνια», αλλά και να μιλήσουν με τους ιδρυτές για την ιδέα και την υλοποίησή της.

 

  • ScanArt

Το δημιουργικό σχήμα της ScanArt, που αποτελείται από τη Βάλυ Μαΐδου και την Πηνελόπη Λαλιώτη, χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες της 3Dσάρωσης και εκτύπωσηςκαι μας παρουσιάζει μια νέα επιχειρηματική πρόταση για μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας. Στην έκθεση, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τρισδιάστατα πρότυπα που προτείνει η ScanArt  για πωλητήρια μουσείων αλλά και να ζήσουμε την εμπειρία του 3Dprintingζωντανά!

 

  • The place to be

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα γνωρίσουν το Theplacetobe, μια πλατφόρμα που έχει σκοπό να καταγράφει κτίρια και κενούς χώρους στην Αθήνα, με σκοπό αυτά να αναβαθμίζονται και να αξιοποιούνται για νέες, εναλλακτικές χρήσεις.

 

  • Tutobo

Γνωρίζουμε το Tutobo, ένα έξυπνο εκπαιδευτικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση. Στόχος του Tutobo είναι να συστήσει στα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής και να μετατρέψει τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε μία διαδραστική εμπειρία μάθησης.

 

  • Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε.

Η εταιρία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων αντικειμένων, κοσμημάτων και επίπλων, εφαρμόζοντας προηγμένες μεθοδολογίες σχεδιασμού με υπολογιστικά μέσα και επεξεργασίας υλικών με μηχανολογικά μέσα (εξοπλισμός CNC router, laser engraver/cutter, 3Dprinter).

 

 

#CreativeIndustries2

#INNOVATHENSba