HomeNEWSΔείτε LIVE τον μεγάλο τελικό του 61ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision μόνο...

Δείτε LIVE τον μεγάλο τελικό του 61ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision μόνο στο Athenstimeout.gr

Παρακολουθήστε LIVE τον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Athenstimeout.gr

 

 

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2016 είναι o 61ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Διεξάγεται στη Σουηδία για έκτη φορά μετά τη νίκη του Μανς Ζέλμερλοου με το τραγούδι “Heroes” στο διαγωνισμό του 2015 στη Βιέννη της Αυστρίας. Στις 8 Ιουνίου 2015, ο Τηλεοπτικός φορέας της Σουηδίας, SVT, ανακοίνωσε ότι χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού θα είναι η Ericsson Globe Arena στη Στοκχόλμη.

 

Είναι η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός διεξάγεται στη Στοκχόλμη, έπειτα από το 1975 και το 2000, με τον τελευταίο επίσης να έχει διεξαχθεί στην Ericsson Globe. Όπως συμβαίνει από το 2008 και μετά, ο διαγωνισμός θα αποτελείται από 2 Ημιτελικούς και το Μεγάλο Τελικό. Στη συνεδρίαση των Heads of Delegations που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου του 2015 στη Βιέννη, ανακοινώθηκε ότι οι προκαταρκτικές ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς είναι 10 και 12 Μαΐου, με τον τελικό στις 14 Μαΐου 2016.

42 χώρες συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό. Η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ουκρανία και η Βουλγαρία επέστρεψαν στο διαγωνισμό μετά από 3,4,1 και 3 χρόνια απουσίας αντίστοιχα. Η Πορτογαλία αποχώρησε από το διαγωνισμό με σκοπό να βελτιώσει το σύστημα εθνικής επιλογής της και αναμένεται να επιστρέψει το 2017. Η Ρουμανία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, όπου ήταν να πάει με το τραγούδι “Moment Of Silence” του Οβίντιου Αντόν (Ovidiu Anton), λόγω υπέρογκων χρεών προς την EBU.

Φέτος, έγινε η μεγαλύτερη αλλαγή στο σύστημα ψηφοφορίας από το διαγωνισμό του 1975 όπου παρουσιάστηκε το σύστημα με τους βαθμούς 1-8, 10 & 12. Θα υπάρχουν δύο σετ βαθμών, ένα της κριτικής επιτροπής και ένα του κοινού, δηλαδή κάθε χώρα θα δίνει τους βαθμούς της κριτικής επιτροπής και του κοινού ξεχωριστά με το σύστημα βαθμών 1-8, 10 και 12.

Πληροφορίες από wikipedia

ΔΕΙΤΕ LIVE

Διαβαστε επισης

loading...