Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!
Δεν χρειάζεται να είσαι Master Chef για να φτιάξεις την δική σου πίτσα.
Εμείς στο Athenstimeout.gr ψάξαμε και βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου και όχι μόνο!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την ζύμη είναι:
300γρ. αλεύρι σκληρό (πχ. αυτό που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το ψωμί)
170γρ. νερό χλιαρό
20γρ. μαγιά φρέσκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
και λίγο αλάτι
Τα υλικά για την σάλτσα είναι:
2 ντομάτες περασμένες απο τρίφτη
2-3 φύλλα βασιλικό
λίγο ξύδι
λίγη κανέλα
1-2 σταλίτσες λάδι
αλάτι
πιπέρι
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την γέμιση της πίτσας είναι:
τυρί μοτσαρέλα
2 φέτες μπέικον σε λωρίδες
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα κομματάκια
1 μικρή πιπεριά σε λωρίδες
3 μανιτάρια κομμένα σε κύβους
5 ελιές ψιλοκομμένες
Αρχικά θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τη ζύμη. σε μίξερ ή με τα χέρια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας απο το αλεύρι με την διαλυμένη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τέλος το λάδι.Χτυπάμε στο μίξερ ή ανακατεύουμε πολύ καλά το υλικό το μείγμα με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη και μετά την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις ντομάτες και τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν, ώσπου να γίνει πηχτή η σάλτα μας.
Ας επιστρέψουμε στο ζυμάρι μας, το οποίο θα έχει φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας.Θα το ανοίξουμε με ελαφρές κινήσεις ,παρατηρούμε οτι είναι ελαστικό και μας διευκολύνει να το πλάσουμε στο σχήμα του ταψιού που θέλουμε.
Έπειτα θα βάλουμε την σάλτσα μας και τα υλικά της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα ή 20 λεπτά αναλόγως τον φούρνο μας. Σε περίπτωση που ψήνουμε σε φούρνο με ξύλα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά !
Καλή επιτυχία!