HomeNEWSΈναρξη της συνόδου Απριλίου στις Βρυξέλλες

Έναρξη της συνόδου Απριλίου στις Βρυξέλλες

Οι ευρωβουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο και τα θύματα της επίθεσης της Αλ Σαμπάμπ στην Κένυα κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στις Βρυξέλλες. Ο Πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς ζήτησε επίσης την εντατικοποίηση των διεθνών προσπαθειών για τη βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων στον καταυλισμό του Γιαρμούκ στη Συρία.

Τραγωδία στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Ο Πρόεδρος Σουλτς εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την πρόσφατη τραγωδία στη Μεσόγειο, όπου πάνω από 400 πρόσφυγες αγνοούνται ενώ εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί όταν η βάρκα τους ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Απέτισε φόρο τιμής στις προσπάθειες των ιταλικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, τα μέλη των οποίων διέσωσαν πάνω από 6000 άτομα μόνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Σουλτς ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ απεύθυνε έκκληση στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και στα κράτη μέλη, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταναστευτική πολιτική, να αντιμετωπίσουν τις αιτίες των επανειλημμένων τραγωδιών στη θάλασσα, επισημαίνοντας ότι η τήρηση λεπτών σιγής δεν προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις. “Τα σύνορα της ΕΕ στη Μεσόγειο είναι τα πιο θανατηφόρα σύνορα στον κόσμο”, υπογράμμισε ο ίδιος και προέτρεψε όλα τα κράτη μέλη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η επίθεση της Αλ Σαμπάμπ στην Κένυα

Ο Πρόεδρος του ΕΚ ζήτησε από το Σώμα του Κοινοβουλίου να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και για τα θύματα, τους φίλους και τους συγγενείς των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης από την Αλ Σαμπάμπ στο Πανεπιστήμιο Garissa της Κένυας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτή η τρομοκρατική ομάδα επιτέθηκε σε αθώα θύματα, επεσήμανε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας στο Σώμα ότι ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι ένας αγώνας για την προάσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών.

Ο προσφυγικός καταυλισμός του Γιαρμούκ στη Συρία

Ο Πρόεδρος επέστησε την προσοχή του Σώματος στα δεινά των προσφύγων στον καταυλισμό Γιαρμούκ κοντά στη Δαμασκό, υπογραμμίζοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση εκεί είναι οικτρή. Ζήτησε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προστατέψουν τους απλούς πολίτες, τις γυναίκες και τα παιδιά.

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

Η συζήτηση και η ψηφοφορία σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μπαγκλαντές πριν από δύο χρόνια και την πρόοδο του Συμφώνου Βιωσιμότητας για το Μπαγκλαντές αναβλήθηκε για μία επόμενη ολομέλεια.

Προστέθηκε στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη συμφωνία ΕΕ-Μεξικού για τους καταλόγους με τα ονόματα των επιβατών.

Διαβάστε επίσης:

 

Περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ η Πρυτανεία!

 

Η Ραχήλ Μακρή ποζάρει για γνωστό περιοδικό!

Διαβαστε επισης

loading...