HomeNEWSΓλυκός πειρασμός για το τραπέζι της παραμονής... Εντυπωσιάστε με έναν κορμό πραλίνας...

Γλυκός πειρασμός για το τραπέζι της παραμονής… Εντυπωσιάστε με έναν κορμό πραλίνας φουντουκιού

Μπορεί το χριστουγεννιάτικο τραπέζωμα να αποτελεί ήδη παρελθόν για το 2016, δεν ξεχνάμε και το τραπέζι της παραμονής.. Και τι πιο κατάλληλο για μετά το γεύμα και πριν την βασιλόπιτα από ένα κομμάτι λαχταριστού κορμού γεμάτου πραλίνα φουντουκιού;

 

Τι θα χρειαστούμε;

 

Για τη γέμιση

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη

 

Για την επικάλυψη

2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού

1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη

 

Για το παντεσπάνι

4  ασπράδια αυγών

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4  κρόκους αυγών

2 κουταλιές της σούπας

1 πρέζα αλάτι

 

Για το πασπάλισμα

3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

 

Πως θα τον ετοιμάσουμε:

Για το παντεσπάνι:Ρίξτε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών μαζί με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και τα χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι και το κακάο και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ.

 

Ρίξτε σε έναν άλλο καθαρό κάδο τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα.

 

Διπλώστε με μια σπάτουλα σιλικόνης και απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων μέχρι να να ενωθούν. Αδειάστε το μείγμα για το παντεσπάνι σε ένα ορθογώνιο ταψί 25×35εκ, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε ομοιόμορφα την επιφάνεια του. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.

 

Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω σε μία λαμαρίνα φούρνου και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αποσύρετε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε το παντεσπάνι πάνω στη λαμαρίνα. Ξεκολλήστε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί τυλίχτε προσεκτικά το κομμάτι παντεσπάνι με το αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να κρυώσει τυλιγμένο.

 

Για  τη γέμιση. Ρίξτε στον κάδο την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί.

 

Ανοίξτε με προσοχή το παντεσπάνι και απλώστε στην επιφάνειά του τη σαντιγί, αφήνοντας γύρω – γύρω περιθώριο ½ εκ. περίπου. Τυλίχτε τον κορμό ξανά με προσοχή αλλά όχι σφιχτά. Κόψτε τις δύο άκρες του κορμού για να φαίνεται καλά η γέμιση και βάλτε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την επικάλυψη.

 

Για  την επικάλυψη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος και προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Προσθέστε το μείγμα της πραλίνας φουντουκιού και ανακατεψτε με απαλές κινήσεις να ενωθούν και καλά.

 

Βγάλτε τον κορμό από το ψυγείο και καλύψτε την επιφάνειά του με την κρέμα της επικαλυψης. Με ένα πιρούνι σχηματίστε γραμμές κατά μήκος του κορμού. Βάλτε τον κορμό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

 

Και καλή σας όρεξη!

 

Γλυκιά συνταγή με άρωμα… Αγγλίας! Πουτίγκα σοκολάτας με βατόμουρα

Ξεχωριστό γλυκό για τις ξεχωριστές μέρες που έρχονται… Κέικ με επικάλυψη καραμέλας!

Διαβαστε επισης

loading...