Μια γρήγορη και πάνω από όλα πανεύκολη συνταγή για τραπέζωμα της τελευταίας στιγμής ή και όχι, με εγγυημένο πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Ριγκατόνι με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα! Από τις συνταγές που δεν θέλουν κόπο και όχι ιδιαίτερο τρόπο ειδικά αν ακολουθήσετε τα απλά βήματα ένα προς ένα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1/2 κιλό βιολογικό κοτόπουλο στήθος
- 1 κουτί μακαρόνια ριγκατόνι
- 2 φλυτζάνια φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
- 2 κουταλιές λιαστές ντομάτες, κομμένες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
- 1/2 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
Πως τα το φτιάξουμε!
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι αν οι λιαστές ντομάτες είναι αλμυρές)
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, και ροδίζουμε μαζί για άλλα περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ψιλοκομμένο, ωμό σπανάκι, κρέμα γάλακτος, μουστάρδα.
- Αφήνουμε να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα και δεν σταματάμε να ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μας και τα ριγκατόνι και σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Αυτό ήταν! Τόσο απλά, οικονομικά και γρήγορα! Καλή σας όρεξη!