Home NEWS H Nike επανασχεδιάζει τα εμβληματικά Air Force 1 & Air Jordan1

H Nike επανασχεδιάζει τα εμβληματικά Air Force 1 & Air Jordan1

0
270

Το 1982 και το 1985 ήταν δύο καθοριστικές χρονιές για τη Nike, καθώς γεννήθηκαν τα δύο πιο αναγνωρισμένα μοντέλα παπουτσιών στην ιστορία, το Nike Air Force 1 και το Air Jordan 1 αντίστοιχα. Σχεδόν αμέσως, ξεπέρασαν τον αθλητικό σκοπό για τον οποίο είχαν δημιουργηθεί. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν τα δύο αυτά παπούτσια μπάσκετ ενέπνευσαν αναρίθμητες εκδοχές και υπήρξαν ένας καμβάς δημιουργίας για πολλούς καλλιτέχνες και οίκους μόδας.

Για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα σχεδιαστών της Nike «The 1 Reimagined», θέλοντας να ταράξει τα πράγματα, όπως δηλώνει ο Andy Caine, Footwear Director, επανασχεδιάζει τα μοντέλα Nike Air Force 1 και Air Jordan. Η ομάδα των σχεδιαστών αποτελείται από 14 γυναίκες, που συνδυάζουν διαφορετικές προσωπικότητες, δεξιότητες και ταλέντα και με αυτό το κριτήριο επιλέχθηκαν. Με μότο ότι «Η δημιουργικότητα γεννιέται από την ποικιλομορφία», η ιδέα ήταν να δημιουργήσουν πέντε νέους συνδυασμούς από τα εμβληματικά παπούτσια, χωρίς να τους απασχολεί τίποτα άλλο παρά μόνο η σχεδίαση, σε χρόνο 2 εβδομάδων.

Η ομάδα άρχισε να επιλέγει και να ομαδοποιεί εικόνες, να επικεντρώνεται στον ορισμό των πλευρών που συνθέτουν μια γυναίκα. Συζήτησαν για την αθλητική νοοτροπία και τις τάσεις της μόδας — τόσο μεμονωμένα όσο και συνδυαστικά. Επιπλέον, εξέτασαν τα στοιχεία κάθε παπουτσιού, σχεδιασμένα αρχικά από άνδρες για άνδρες αθλητές, τα οποία γοήτευσαν και τις γυναίκες και τα οποία θα μπορούσαν να τονιστούν περαιτέρω. Όλες αυτές οι σκέψεις βοήθησαν τη διαδικασία κατηγοριοποίησης, από την οποία προέκυψαν 5 στυλ: explorer, lover, sage, rebel και jester.

 

nike-air-force-1-reimagined-collection-release-date.jpeg

 

Στο πλαίσιο του «The 1 Reimagined», οι 14 σχεδιάστριες πραγματοποίησαν μια σειρά από πρωτιές. Πρόκειται για αποδείξεις της ελευθερίας που δόθηκε και των ιδεών που προέκυψαν και τονίζεται ότι:

  • Το ψηλότερο ύψος που υπήρξε ποτέ σε AF1 (12mm), από ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε για το AF1 LOVER XX και το AF1 SAGE XX.
  • Το πρώτο AF1 Mule στο AF1 LOVER XX
  • Μια σταδιακή κατασκευή που ολοκληρώνεται με δέσιμο σε σχήμα κορσέ, στο AF1 REBEL XX

 

Μάθετε περισσότερα εδώ.