Home NEWS H Veuve Clicquot Yellow Label με motto “Yellow brings Joy to the World” έδωσε το δικό της «χρώμα», κομψότητα και διακριτική πολυτέλεια στα εγκαίνια της YellowKorner Gallery

H Veuve Clicquot Yellow Label με motto “Yellow brings Joy to the World” έδωσε το δικό της «χρώμα», κομψότητα και διακριτική πολυτέλεια στα εγκαίνια της YellowKorner Gallery

0
257

Σε μια υπέροχη βραδιά που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης, η σαμπάνια Veuve Clicquot Yellow Label «συνόδευσε» τα εγκαίνια της YellowKorner Gallery.

 

Με έντονα τα στοιχεία της κομψότητας και της διακριτικής πολυτέλειας, η γαλλική σαμπάνια Veuve Clicquot με motto “Yellow brings Joy to the World” δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει αυτό το σημαντικό γεγονός.

H YellowKorner δημιουργήθηκε με στόχο να εκδημοκρατίσει την τέχνη της φωτογραφίας. Με ορμητήριο τη Γαλλία, παρουσία με περισσότερες από 80 γκαλερί σε 35 χώρες, και με την υποστήριξη διακεκριμένων συμβούλων τέχνης, η YellowKorner αφιερώνει το χώρο της τόσο της αναζήτηση νέων καλλιτεχνών όσο και σε αναγνωρισμένα ονόματα στη σύγχρονη και παραδοσιακή καλλιτεχνική φωτογραφία. Η γκαλερί παρουσιάζει ένα πανόραμα των πιο σύγχρονων διεθνών τάσεων στη φωτογραφία, και την κάνει προσβάσιμη σε μια νέα γενιά συλλεκτών.

 

Στην πρώτη έκθεση της YellowKorner Athens παρουσιάζονται 1.000 έργα περισσότερων από 250 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Slim Aarons, Oliviero Toscani, Yann-Arthus Bertrand, Laurent Dupuic, Bernard Hartmann και άλλοι. Στην προχθεσινή βραδιά, παρουσιάστηκαν δύο σημαντικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών: του Γιάννη Ψιλάκη, που έφυγε νωρίς, και της Μαρίνας Βερνίκου, τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στην μόνιμη συλλογή της Yellow Korner.

 

 

Τα εγκαίνια της YellowKorner Athens έγιναν παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Γιώργος Βερνίκος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Σπύρος Σούλης, η Τίτη και η Νίνα Ψιλάκη, η Τίνα Δασκαλαντωνάκη και πλήθους κόσμου που απόλαυσε τη δημιουργική ατμόσφαιρα μέχρι αργά το βράδυ.

 



 

Σχετικά με τη Veuve Clicquot

Η Madame Clicquot γεννήθηκε στο Ρέιμς το 1777. Ως κόρη του Βαρόνου Νικολά Πονσαρντίν, η κοινωνική της θέση της επέτρεψε να έχει εξαιρετική εκπαίδευση, βασισμένη στα παραδοσιακά ηθικά και τις αξίες της εποχής.

Το 1798 παντρεύτηκε τον François Clicquot, γιο του ιδρυτή του Maison Clicquot. Ο François μοιράστηκε το πάθος και τη γνώση του για τη δημιουργία και διανομή σαμπάνιας με την σύζυγό του. Η γνώση αυτή έκανε την Madame Clicquot να πάρει τα ηνία του οίκου μετά τον πρόωρο θάνατο του François το 1805.

Σε μια εποχή που οι γυναίκες αποκλείονταν από τον επιχειρηματικό κόσμο, τόλμησε να αναλάβει επικεφαλής της εταιρείας, με πάθος και αποφασιστικότητα.

Εκμεταλλευόταν κάθε νέα ευκαιρία που πρόκυπτε, ήταν πρόθυμη να αναλάβει κινδύνους και ως εκ τούτου ήταν σε θέση να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα, τελειοποίησε τις τεχνικές παραγωγής. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια έκανε το όνομά της πασίγνωστο και όλοι την ανέφεραν ως την «Grande Dame of Champagne.

 

O Οίκος Veuve Clicquot

Η σαμπάνια είναι ένα μυθικό κρασί. Πιστός στην κληρονομιά της Veuve Clicquot, ο οίκος πιστεύει ότι υπάρχει μόνο μία ποιότητα… η καλύτερη! Μια εκλεκτή ομάδα 10 Masters Masters οδήγησε αυτή την αναζήτηση για ποιότητα, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια αυτών που χαρακτηρίζουν την Veuve Clicquot: η δύναμη και η πολυπλοκότητα. Η Veuve Clicquot προάγει την αριστεία και την ποιότητα. Αποκλειστικά από εκλεκτές σοδιές.

 

The Yellow Label

Το 1877, ο Οίκος δημιούργησε μια σαμπάνια για τη βρετανική αγορά. Αυτή η σοδιά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ονομάστηκε «Dry» και είχε μια ξεχωριστή Yellow label για να ξεχωρίζει από την λευκή ετικέτα του γλυκύτερης σαμπάνιας. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και σύντομα στην Αμερική. Σήμερα, η Veuve Clicquot Yellow Label αποτελεί αγαπημένη ετικέτα. Παραδοσιακά, για την παρασκευή της χρησιμοποιείται 50 – 55% Pinot Noir, 15-20% Meunier και 28-33% Chardonnay.

Ο κυρίαρχος Cellar Master Dominique Demarville έχει ως αποστολή τη συνέπεια στην απαράμιλλη ποιότητα, χρώμα και αρώματα που απαιτεί η Veuve Clicquot Yellow Label. Για να το διασφαλίσει, χρησιμοποιεί πολύτιμά αποθέματα παλαιωμένων κρασιών μέχρι και σε ποσοστό 45%.