HomeNEWSΗ Johnson & Johnson αποζημιώνει με 72 εκατ. δολάρια την οικογένεια γυναίκας...

Η Johnson & Johnson αποζημιώνει με 72 εκατ. δολάρια την οικογένεια γυναίκας που πέθανε από καρκίνο!

Βαρύτατη θα είναι η τιμωρία της αμερικάνικης εταιρείας Johnson & Johnson καθώς τα προϊόντα της φέρονται να συνδέονται με τον θάνατο γυναίκας, από καρκίνο των ωοθηκών.
 
Η πρόκληση της ασθένειας που φαίνεται να προήλθε από την χρήση του ταλκ για μωρά και το αφρόλουτρο «Shower to Shower», έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα είδη αυτά χρησιμοποιούνται σε μωράκια, σε ολόκληρο τον κόσμο!
 
Το Reuters, αναφέρει ότι το δικαστήριο του Μιζούρι απεφάνθη, ότι η Johnson & Johnson, υποχρεούται να καταβάλει στην οικογένεια της Ζακλίν Φοξ το ποσό των 72 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα δεκάδες πολίτες έχουν κάνει αγωγές και υποστηρίζουν ότι η εταιρεία με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της, δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα που παράγει και τα οποία έχουν ως βάση το ταλκ, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο!
 
Η Ζακλίν Φοξ, η οποία ζούσε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, χρησιμοποιούσε για περισσότερα από 35 χρόνια το ταλκ για μωρά της Johnson & Johnson και το αφρόλουτρο «Shower to Shower». Η διάγνωση του καρκίνου έγινε πριν από 3 χρόνια,ενώ η άτυχη γυναίκα πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο.
 
Σύμφωνα με την κρίση των ενόρκων, του δικαστήριο του Μιζούρι το βράδυ της Δευτέρας, η Johnson & Johnson είναι ένοχη για απάτη, αμέλεια και συνωμοσία.
 
«Η Johnson & Johnson γνώριζε από τη δεκαετία του 1980 τους κινδύνους, αλλά προτίμησε να πει ψέματα στους καταναλωτές», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζιρ Μπίσλι, σε δημοσιογράφους.
Η εταιρεία, τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα μέσω της εκπροσώπου της.
 
Συγκεκριμένα,η Κάρλ Γκούντριτς, ανέφερε ότι η Johnson & Johnson είναι «απογοητευμένη» με την έκβαση τς συγκεκριμένης υπόθεσης, τονίζοντας πως η ασφάλεια και η υγεία των καταναλωτών είναι η «μεγαλύτερη ευθύνη» της εταιρείας.
 
«Συμπάσχουμε με την οικογένεια της γυναίκας αλλά πιστεύουμε ότι η ποιότητα του ταλκ που χρησιμοποιούμε, υποστηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών ερευνών», ανέφερε.

Διαβαστε επισης

loading...