HomeNEWSΗ πραγματική χρεωκοπία μας είναι πέρα από το «ναι» ή το «όχι»

Η πραγματική χρεωκοπία μας είναι πέρα από το «ναι» ή το «όχι»

Δεν είναι κινδυνολογία και προπαγάνδα όταν σου μιλούν με επιχειρήματα και γεγονότα που ήδη έχουν συμβεί και αλλού. Το να πω το ναι, θα το πληρώσω ναι, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω το τίμημα. Με το όχι θα μας πει κάποιος τι γίνεται; Γιατί οι του «ναι» να μιλούν με χειροπιαστά παραδείγματα και οι του «όχι» μιλούν για ιδανικά και ιδέες με βαρύγδουπες λέξεις όπως αξιοπρέπεια και περηφάνια κτλ.

  • Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές τράπεζες επ ‘αόριστον, θα δοθεί μια προθεσμία τεσσάρων ημερών από την ΕΚΤ όπως έγινε στην Κύπρο αλλιώς οριστικό κλείσιμο του τραπεζικού συστήματος της χώρας και απόλυτη αδυναμία οποιασδήποτε συναλλαγής ιδιωτικής, δημόσιας ή εμπορικής.
  • Να μην ξεχάσουμε ότι οι καταθέσεις, όποιες έχουν μείνει, θα χαθούν μόλις η ΕΚΤ ζητήσει πίσω τα 120 δις που έχει δώσει στις τράπεζες εκτός αν έχει να τα δώσει από αλλού, πράγμα αδύνατο.
  • Το ίδιο και οι μετοχές των τραπεζών, τα ομόλογα τους και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η Ελλάδα δεν θα έχει τραπεζικό σύστημα. Δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμμία απολύτως συναλλαγή ούτε στο εσωτερικό της χώρας, ούτε φυσικά με το εξωτερικό. Τα μετρητά θα έχουν ήδη τελειώσει και δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις, ούτε στον ιδιωτικό ούτε στο δημόσιο τομέα.
  • Ο κόσμος όταν δεν θα έχει λεφτά, γιατί θα πρέπει να ζήσει με όσα έχει στην τσέπη του μέχρι και εφόσον δημιουργηθεί κάποιο νέο νόμισμα θα εξεγερθεί. Θα γίνουν έκτροπα, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί. Αν αυξήθηκε λόγω μέτρων, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν πραγματικά δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα.

Αυτά είναι γεγονότα, πράγματα τα οποία έχουν συμβεί και αλλού και πράγματα που θα συμβούν και εδώ βάσει αποδείξεων.

Και από την άλλη έχουμε το ΝΑΙ. Το οποίο δεν είναι εύκολο ναι.. έχει και αυτό το τίμημά του. Βαρύ τίμημα. Ίσως και ασήκωτο, τίμημα αλλά τουλάχιστον ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Το μέλλον δεν είναι αβέβαιο. Δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά με μία υποστήριξη στα δύσκολα. Κανείς δεν τα κατάφερε ποτέ μόνος του. Όλοι κάποτε από κάποιον ζητήσαμε βοήθεια σε κάτι, για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Θα αποκατασταθούν οι συναλλαγές. Δεν θα σου βάλει κανένας όριο στα δεδουλευμένα σου. Και θα έχεις να αποπληρώνεις ένα δάνειο που στην τελική η Ελλάδα πάντα με δανεικά έβγαινε.. Και πριν την Γερμανία, για να λέμε την αλήθεια..

Μόνο οι «μαφιόζοι» χρησιμοποιούν τον εκβιασμό, γιατί εκβιασμό κάνουμε και εμείς,  για να κάνουν καλύτερη διαπραγμάτευση και αυτό μόνο όταν ξέρουν ότι έχουν άσσο στο μανίκι. Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη δεν είναι άσσος στο μανίκι κανενός. Η Ευρώπη προ-υπήρχε χωρίς την Ελλάδα μέσα, και θα μπορέσει να συνεχίζει να υπάρχει. Εκείνοι έχουν κάνει ένα σχεδιασμό για την πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ. Εμείς; Εμεί απλά ποντάρουμε στο ότι και καλά είμαστε απαραίτητοι. Κανένα σχέδιο, ή αν υπάρχει δεν το ξέρουμε και παρόλα αυτά καλούμαστε να ψηφίσουμε την Κυριακή το ναι ή το όχι…

Ναι ή Όχι… Και όμως το μεγαλύτερο πλήγμα δεν είναι η απάντηση σε αυτές τις μονοσύλλαβες λέξεις.. Το μεγαλύτερο πλήγμα της Ελλάδας αυτή την στιγμή είναι ο διχασμός που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας αυτών των λέξεων. Φίλοι τσακώνονται, οικογένειες δεν μιλιούνται.. και ο καθένας νομίζει ότι έχει δίκιο. Η Ελλάδα ενωμένη πάντα τα κατάφερνε.. Πως αυτός ο πρωθυπουργός νόμιζε ότι με τον διχασμό αυτό η χώρα θα πάει μπροστά; Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, ο κόσμος θα «σφαχτεί» μεταξύ του, όλοι θα κατηγορούν τους άλλους για προδοσία. Ποια προδοσία; Προδοσία θα ήταν αν γυρίζαμε την πλάτη μας από καπρίτσιο και «ψευτο-υπερηφάνεια» σήμερα κατακρεουργώντας το μέλλον των παιδιών μας για αύριο. Πρέπει να επιζήσεις το σήμερα για να έχεις αύριο. Πως θα το έχεις το σήμερα με συνθήκες φτώχειας και πείνας; Εκ του ασφαλούς πολύ μίλησαν και έφαγαν τα μούτρα τους αργότερα. Εδώ όμως το θέμα δεν είναι ότι πρέπει να τους αφήσουμε να πάθουν για να μάθουν. Εδώ παίζεται κάτι παραπάνω από την οικονομία της χώρας.. εδώ το ναι ή το όχι παίζει με τις ίδιες μας τις ζωές.

 

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...