HomeNEWSΚάνε το καλό και ρίξτο στο…. σκοτάδι... Αν θες να αδυνατίσεις!

Κάνε το καλό και ρίξτο στο…. σκοτάδι… Αν θες να αδυνατίσεις!

Τελικά ο μεταβολισμός μας είναι πιο goth από ότι νομίζαμε και προτιμάει το σκοτάδι για να λειτουργεί καλύτερα. Και δεν μιλάμε να κλειστείτε σε ένα μπουντρούμι όλη μέρα για να χάσετε τα πολυπόθητα κιλά, αλλά για το βράδυ στο δωμάτιό σας.

 

Κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση ακόμα και tablet δεν ενδείκνυνται σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μιας και εκπέμπουν φως που δεν αφήνουν τον μεταβολισμό σας να λειτουργήσει όπως πρέπει. Το σκοτάδι βοηθά τον οργανισμό μας, να παράγει ικανοποιητικά επίπεδα ορμονών(μελατονίνης κ.ά) και να ρυθμίζει τη μετατροπή της τροφής και υγρών που προσλαμβάνει σε ενέργεια.

 «Η μελατονίνη είναι μια φυσική ουσία, που υπάρχει στα φυτά, στα ζώα και τους ανθρώπους» εξήγησε ο καθηγητής Ahmad Agil του Παπενιστημίου της Γρανάδας και συνέχισε: «Λειτουργεί ως ορμονικό σήμα που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καθορίσει τον κιρκάδιο ρυθμό. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσει να κοιμάται κανείς στο απόλυτο σκοτάδι, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε επίδραση στην παραγωγή μελατονίνης από τον οργανισμό του».

πηγή

Σαν σήμερα ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα της νίκης.. Και η απίστευτη ιστορία με το κρασί!

Εδώ σας θέλουμε…. Αναγνωρίζετε το παλιό logo του τωρινού Κολοσσού; 

Διαβαστε επισης

loading...