HomeNEWSΜεταξουργείο: No4 απο τα coolest neighbourhoods στον κόσμο!

Μεταξουργείο: No4 απο τα coolest neighbourhoods στον κόσμο!

Η γοητευτική γειτονιά του Μεταξουργείου στην Αθήνα σχεδόν εγκαταλείφθηκε εδώ και χρόνια, αλλά τώρα ένα συνονθύλευμα καλλιτεχνών, ακτιβιστών και εθελοντών NGO δίνει μια φρέσκια ανάσα ζωής σ ‘αυτήν.

 

Τα κατεστραμμένα νεοκλασικά κτίριά του είναι διακοσμημένα με συναισθηματικά χτισμένες τοιχογραφίες από τοπικούς συγγραφείς γκράφιτι.

 

 Οι κακομεταβλητές οίκοι ανοχής και τα κατακόρυφα σημεία – οι τραγικές υπενθυμίσεις της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης – έδωσαν σιγά-σιγά τη θέση τους σε μπαρ και ταβέρνες που βουίζουν με δραστηριότητα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

 Το κοινοτικοποιητικό πρόγραμμα, ένα τεράστιο αρχοντικό που αποκαθίσταται από τοπικούς και πρόσφυγες καλλιτέχνες, εκθέσεις σπιτιών, προβολές ταινιών, εργαστήρια και πάρτι.

 

 

 Εντάσσει τη δημιουργική ενέργεια και την ικανότητα των νεαρών Αθηναίων να κάνουν κάτι όμορφο από το τίποτα. Το Μεταξουργείο είναι μια γειτονιά σε αυτή τη μαγευτική, μεταβατική φάση όπου πραγματικά αισθάνεσαι σαν να μπορεί να συμβεί κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στη συνέχεια.

 

 

 

EAT

 

Πιάσε ένα εξωτερικό τραπέζι στις Σεϋχέλλες και απολαύστε νόστιμο ελληνικό φαγητό σε ένα πανέμορφο κτήριο του δέκατου ένατου αιώνα.

 

DRINK

 

Aπολαύστε ένα κοκτέιλ ενώ κάθεστε κάτω από ένα από τα τεράστια δέντρα έξω από το μπλε Parrot bar με vintage σκηνικό.

 

 Το DO

 

Πήγαινε στο LaTraac, ένας χώρος για skate μόνο για ενήλικες που μεταμορφώνεται σε ένα από τα πιο συναρπαστικά hangouts της πόλης, που ζωντανεύει τη νύχτα χάρη στο υπαίθριο μπαρ και τους DJs.

 

STAY

Η γειτονιά δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά για να φιλοξενήσει ξενοδοχεία – δοκιμάστε όμως τον όμορφο ξενώνα Quinta στα κοντινά Εξάρχεια.

Διαβαστε επισης

loading...