HomeNEWSΝέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τι πραγματικά νιώθουν οι σκύλοι για τους ανθρώπους!

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τι πραγματικά νιώθουν οι σκύλοι για τους ανθρώπους!

Στα 30 χιλιάδες χρόνια που άνθρωποι και  σκυλιά έχουν ζήσει μαζί, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει γίνει το πιο δημοφιλές και αγαπημένο κατοικίδιο. όμως τι πραγματικά συμβαίνει στη σχέση ανθρώπου και σκύλου;

 

Χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία απεικόνισης του εγκεφάλου, αρχίζουμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει μέσα στο κρανίο ενός σκύλου.

 

Όχι μόνο τα σκυλιά φαίνεται να μας ανταποδίδουν την αγάπη που νιώθουμε για αυτά,  αλλά πραγματικά μας βλέπουν ως την οικογένειά τους. Αποδεικνύεται ότι οι σκύλοι βασίζονται σε ανθρώπους περισσότερο από ό,τι στο δικό τους είδος.

 

Το εριξε στην αυτοκριτική ο Λιάγκας: “Έχω πέσει και εγώ στα σκ@τ#@!”

 

Η πιο άμεση απόδειξη με βάση στοιχεία από τον εγκέφαλο προέρχεται από μια πρόσφατη μελέτη νευροαπεικόνισης σχετικά με την επεξεργασία των οσμών στον εγκέφαλο του σκύλου.

 

Οι επιστήμονες της γνωστικής λειτουργίας σε ζώα στο Πανεπιστήμιο Emory εκπαίδευσαν σκυλιά ώστε να υποβληθούν σε μια εξέταση από ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας για να μετρηθούν οι νευρικές αποκρίσεις τους στη μυρωδιά των ανθρώπων και σκύλων, τόσο οικείων όσο και αγνώστων.

 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η μυρωδιά από τους ιδιοκτήτες των σκύλων πυροδότησε πραγματική ενεργοποίηση στο κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου τους. Από όλες τις μυρωδιές στις οποίες εκτέθηκαν τα σκυλιά, προτεραιότητα είχε η ύπαρξη των ανθρώπων πάνω από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον.

 

Δείτε επίσης: Οκτώ ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε – Αφορούν την τεχνολογία και όχι μόνο

 

Το sexy instagram της Μαρίας Κορινθιου!

 

Το sexy instagram της Ευγενίας Σαμαρά που σίγουρα ΠΡΕΠΕΙ να δεις! – See more at: http://www.athenstimeout.gr/showbiz/erixe-stin-aytokritiki-o-liagkas-eho-pesei-kai-ego-sta-skt#sthash.2kv5kj9M.dpuf

Διαβαστε επισης

loading...