HomeNEWSΟι εκλογές στην Ελλάδα πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα όλου του...

Οι εκλογές στην Ελλάδα πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα όλου του κόσμου!

Το πρωτοφανές ενδιαφέρον των ξένων για τις ελληνικές εκλογές αποτυπώνεται και σήμερα στα πρωτοσέλιδα και στις ηλεκτρονικές σελίδες των μεγαλύτερων Μέσων σε Ευρώπη και Αμερική.

 

Το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου είναι στραμμένο κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του που όπως όλοι αναφέρουν αναδεικνύεται σε φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης!

 

Reuters

Για το πρακτορείο “Reuters: “Οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με την κάλπη να βγάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το αριστερό κόμμα έχει δεσμευτεί να αποσύρει τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Με μία νίκη ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, θα μπορούσε να προκύψει η πρώτη κυβέρνηση την ευρωζώνη που ανοιχτά έχει δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει τους αντιμνημονιακούς όρους στο πρόγραμμα δανεισμού της από την Ε.Ε και του ΔΝΤ.”

 

Le Monde

Υπό τον τίτλο: “Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ;, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει τις προεκλογικές του εξαγγελίες. “Σύμφωνα με το εκλογικό του πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος, να ενισχύσει τις επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας”. γράφει η “Le Monde”.

 

Liberation

Για την εφημερίδα L iberation : “Το Ριζοσπαστικό Κόμμα ΣΥΡIZA βαδίζει προς την εξουσία” .

 

ΒΒC

“Eλληνικές εκλογές: Το αντιμνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙZΑ μάχεται σήμερα τη Νέα Δημοκρατία”, γράφει το BBC επισημαίνοντας ότι, τα δύο κόμματα είναι αυτά που διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στην κάλπη με τους δύο ηγέτες των κομμάτων να εμφανίζονται χαμογελαστοί.”

 

Daily Telegraph

Κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας σαρώνει την Ευρώπη, κύμα στο οποίο πρωτοστατεί η Ελλάδα, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

 

Διαβαστε επισης

loading...