HomeNEWSΌταν το «κιτς» συναντά την τέχνη και αξίζει χιλιάδες… Ο Νταλί γράφει...

Όταν το «κιτς» συναντά την τέχνη και αξίζει χιλιάδες… Ο Νταλί γράφει ιστορία και μετά θάνατον!

Είναι από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να απορείς πως κάτι τέτοιο φαινομενικά, εντυπωσιάζει αλλά και αξίζει τόσα.  Αλλά μιλάμε για τον Σαλβαδόρ Νταλί, που ήταν ιδιαίτερος ζωγράφος από μόνος του, οπότε δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Και μην νομίζετε ότι μειώνουμε το μεγαλείο της τέχνης του, άλλωστε έχει “χαρίσει” στην ανθρωπότητα πολλά αριστουργήματα όσο ιδιαίτερα και αν είναι. Απλά δεν περιμέναμε αυτά τα δυο συγκεκριμένα να…. κεντρίσουν τόσο πολύ το ενδιαφέρον του κόσμου.

 

Το περίφημο, διάσημο σουρεαλιστικό «τηλέφωνο-αστακός» αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ στη δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στο Λονδίνο σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 15 Δεκεμβρίου.

 

 

Στην ίδια δημοπρασία θα δημοπρατηθούν περίπου 200 έργα και αντικείμενα του Ιδρύματος James Edward, συμπεριλαμβανομένων και των δυο αντικειμένων του Νταλί , το τηλέφωνο αστακός που προείπαμε και ο καναπές «Τα χείλη της Μάε Γουεστ». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα αντικείμενα αυτά υπολογίζονται να «πιάσουν» 250.000 και 400.000 λίρες αντίστοιχα.

 

 

Τι είναι το φαινόμενο supermoon και γιατί μας κοιτά από ψηλά;

Γιατί η Ιαπωνία «θάβει» τα ποδήλατά της;

Διαβαστε επισης

loading...