Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια καταναλωτική μανία με τα λεγόμενα pancakes όπως τα λένε στην Αμερική, τις παρόμοιες σε όλους μας τηγανίτες!
Η αμερικάνικη κουλτούρα στις διατροφικές της συνήθειες εισχωρεί όλο και περισσότερο στη ζωή μας με τα pancakes να έχουν τη τιμητική τους! Και όχι άδικα βέβαια διότι είναι εύκολα, γρήγορα και συνδιάζονται σχεδόν με όλα τα υλικά! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλά εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα έχουν συμπεριλάβει τα pancakes στο μενού τους ως επιδόρπιο ή πρωινό έχοντας μάλιστα μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες!
Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείς να τη κάνεις μόνος σου στο σπίτι με ελάχιστα υλικά (που τα έχουμε καθημερινά στο ψυγείο μας) και γιατί όχι μπορείς να ξυπνήσεις και την κοπέλα σου με ένα ωραίο πρωινό στο κρεβάτι προσφέροντας της λαχταριστά pancakes με σοκολάτα και φρούτα ή με μέλι και ξηρούς καρπούς!
Με αυτή σου τη κίνηση σίγουρα θα την εντυπωσιάσεις προσθέτοντας επιπλέον δόσεις γοητείας στο χαρακτήρα σου.. άλλωστε οι γυναίκες νοιώθουν ιδιαίτερα γοητευμένες όταν τις φροντίζει ένας σωστός τζέντλεμαν!
Δες παρακάτω τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής για να κάνεις κ συ μόνος σου τα περιζήτητα pancakes!
Υλικά (για 12 μικρά pancakes)
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 1/2 κούπα)
3 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας βούτυρο
300 ml γάλα κρύο
1 αυγό
λίγο λάδι για το τηγάνισμα (ούτε ένα κουταλάκι του γλυκού)
Εκτέλεση
Κόβουμε το βούτυρο με το κουτάλι και το λιώνουμε (είτε σε μπρίκι είτε σε φούρνο μικροκυμάτων) και στη συνέχεια χτυπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ.
Ύστερα ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, baking powder)
Σε ένα μεγάλο μπολ (που έχουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το baking powder) ρίχνουμε το βούτυρο και μετά το γάλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εδώ είναι το σημείο που πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην μας σβολιάσει ο χυλός! Πρέπει να ανακατέψεις γρήγορα με το σύρμα! Οπότε να έχεις δίπλα σου το σύρμα, μην πάς να το βρείς αφού έχεις ήδη ρίξει το γάλα μέσα.. αλλιώς το γάλα επειδή είναι κρύο θα παγώσει το βούτυρο και θα κάνει σβόλους.
Το αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί το baking powder. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λάδι (δε θέλουμε πολύ, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού για ένα μεγάλο τηγάνι – απλώστε το με μία χαρτοπετσέτα ή πινέλο)
Μόλις ζεσταθεί (αλλά όχι να καίει πολύ) ρίχνουμε λίγο από το χυλό (μπορείς να πάρεις μία κουτάλα για σούπα έτσι ώστε να είναι όλα τα pancakes ίδια)
Περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στο εσωτερικό και γυρίζουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα. Αφήνουμε για μισό λεπτό και από την άλλη πλευρά, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πάμε στα επόμενα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Καλό θα ήταν να προσέχεις να μην παραζεσταθεί το τηγάνι!
Όταν φτιάξουμε όσα θέλουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με ότι θέλουμε! Μπορείς να προσθέσεις σοκολάτα, φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σου!
Αν δεν θέλεις να φτιάξεις όλη τη δόση, μπορείς να βάλεις τον υπόλοιπο χυλό στο ψυγείο (σε ένα σκεπασμένο μπολάκι) και να το καταναλώσεις τις επόμενες δύο μέρες (αντέχει μέχρι και δυο μέρες όχι περισσότερες!)
Καλή απόλαυση!!
Φωτογραφία εξωφύλλου από missgloss.net