HomeNEWSΠολιτικός πόλεμος στη Γερμανία: Μαύρη Κυριακή για τη Μέρκελ

Πολιτικός πόλεμος στη Γερμανία: Μαύρη Κυριακή για τη Μέρκελ

Η σημαντική άνοδος -σε διψήφια νούμερα- της ακροδεξιάς στις εκλογές σε τρία γερμανικά κρατίδια την Κυριακή, σε συνδυασμό με την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, προκάλεσαν επιπρόσθετη ανησυχία στην Γερμανίδα καγκελάριο

Η ήττα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίδας καγκελαρίου, ήρθε σε δύο από τις τρεις ψηφοφορίες των τοπικών εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν στη Γερμανία.

Αντίθετα, η λαϊκιστική δεξιά κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη στις τοπικές εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια, με το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, που την εκπροσωπεί να καταγράφει διψήφια νούμερα.

Η εκλογική αποτυχία της κ. Μέρκελ, συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με πρωτοφανή τρόπο το εθνικιστικό κόμμα.

Πάντως παρά την άνοδο του αντιμεταναστευτικού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD),  η γερμανική κυβέρνηση δεν θα μεταβάλλει την πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ερωτηθείς σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα σε τρία κρατίδια της Γερμανίας, όπου η υποστήριξη για τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ μειώθηκε, κι αν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα οδηγήσει το Βερολίνο σε μια αλλαγή πολιτικής, ο Ζάιμπερτ απάντησε: «Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα με όλες της τις δυνάμεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

To ήξερες; Αν όχι μάθε το! Τι δεν πρέπει να κάνεις μετά το φαγητό

Τελικά πόσο μετράει η εξωτερική εμφάνιση;

Διαβαστε επισης

loading...