HomeNEWSΠώς θα ήταν ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από το αιώνιο καλοκαίρι;

Πώς θα ήταν ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από το αιώνιο καλοκαίρι;

Ένα τελετουργικό συμπόσιο μετά από μια σκοτεινή πομπή αρωμάτων και γεύσεων; Ένας χώρος εστίασης για οκτώ μοναχικούς μέσα σε ένα σύννεφο από καθρέπτες;

 

 

 

Τρία απρόσμενα εστιατόρια και ακόμη 280 προτάσεις από 24 χώρες παρουσιάζονται σε χώρο 1.100m 2 στην πρωτότυπη αρχιτεκτονική έκθεση COOK8.

 

 

 

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν την έκθεση «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης», παρουσιάζοντας πρωτότυπα εστιατόρια, όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε 280 προτάσεις από 485 συντελεστές, από 24 χώρες, στον ομώνυμο Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδιασμού, με θέμα ένα χώρο εστίασης εμβαδού 30m 2.

 

 

 

Από τις 14 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου, στο ισόγειο του Μουσείου Μπενάκη, έκτασης 1.100m 2 , στην οδό Πειραιώς 138, παρουσιάζονται τα τρία βραβευμένα έργα υλοποιημένα σε πραγματικές διαστάσεις(κλίμακα 1:1), όπως τα φαντάστηκαν και τα σχεδίασαν οι: Κώστας Αλιβιζάτος & Ιωάννης Κιτάνης («Glorious holistic»), Δανάη Βλαχάκη, Δάφνη-Χριστίνα Παπαδοπούλου & Κατιάνα-Μαρία Λιόγα («Sea

sex & sun») και Felix Chun Lam, Ziyang Luo & Yi Ran Weng («To Nefos»). Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μέσα στα έργα βιώνοντας μια νέα εμπειρία εστίασης.

 

 

 

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν και οι εννέα έπαινοι με τρισδιάστατες μακέτες, καθώς και όλες οι υπόλοιπες προτάσεις με σχεδιαστικό και εικονογραφικό υλικό. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν διαθέσιμος ο ειδικός τόμος COOK8, στον οποίο θα παρουσιάζονται οι 100 καλύτερες προτάσεις, σύμφωνα με την κρίση της επιτροπής, η οποία αποτελούνταν από τους Ανδρέα Αγγελιδάκη, Ζήση Κοτιώνη, Νέλλη Μάρδα, Γεώργιο Πανέτσο.

 

 

 

Οι νικητές του Διαγωνισμού:

 

 

 

«Glorious Holistic» των Κώστα Αλιβιζάτου & Ιωάννη Κιτάνη(Ελλάδα): Το συμπόσιο ξεκινά με το φαγητό να σερβίρεται μέσα από μία τρύπα, το μοναδικό στοιχείο που διακόπτει το λευκό φως του δωματίου. Οι οκτώ συνδαιτυμόνες έχουν πρώτα υπάρξει συνοδοιπόροι σε ένα σκοτεινό διάδρομο – μουσείο αντικειμένων και αισθήσεων της τροφής.

 

 

 

 

 

cook8_image1-e1519913871341.jpg

 

 

 

«Sea sex & sun» των Δανάη Βλαχάκη, Δάφνη-Χριστίνα Παπαδοπούλου & Κατιάνα-Μαρία Λιόγα (Ελλάδα): Μία «ανάρρωση» από την πόλη, σε ένα σκηνοθετημένο καλοκαιρινό αμμώδες τοπίο (sea). Μια ερωτική ατμόσφαιρα, ένα κλίμα συναναστροφής με άγνωστους συνδαιτυμόνες μέσω της απόλαυσης του θαλασσινού φαγητού (sex). Ένα δωμάτιο εκτυφλωτικό και ζεστό (sun).

 

 

 

 

 

cook8-image2-e1519913983137.jpg

 

 

 

«To Nefos» των Felix Chun Lam, Ziyang Luo & Yi Ran Weng (Καναδάς): Ο κάθε συνδαιτυμόνας, μέσω οκτώ κλιμακοστασίων, ανέρχεται μόνος του σε ένα αιωρούμενο σύννεφο. Είκοσι τέσσερις ανακλαστικοί καθρέφτες που αντιπροσωπεύουν τις είκοσι τέσσερις ώρες της ημέρας ενισχύουν μια μοναχική, πλην οργιαστική εμπειρία μεταξύ πραγματικού και εικονικού χώρου.

 

 

 

Διοργάνωση Προγράμματος COOK8

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά

ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού και στην προβολή της ελληνικής αρχιτεκτονικής ανά τον κόσμο. Το COOK8 αποτελεί τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ και το 2 ο μέρος του τριμερούς προγράμματος ΔΟΜΕΣ 1:1. Το 1 ο μέρος του προγράμματος ΔΟΜΕΣ 1:1 ήταν το ROOM18 (Απρίλιος – Νοέμβριος 2016), το οποίο συγκέντρωσε 262 συμμετοχές.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.benaki.gr

 

Διαβαστε επισης

loading...