HomeNEWSΣυγκλονιστικό! Έρευνα κρούει τον κώδωνα επικινδυνότητας αναβίωσης θανατηφόρων ασθενειών λόγω… φαινόμενου του...

Συγκλονιστικό! Έρευνα κρούει τον κώδωνα επικινδυνότητας αναβίωσης θανατηφόρων ασθενειών λόγω… φαινόμενου του θερμοκηπίου!

Οι άνθρωποι είναι σε θέση εδώ και αιώνες να καταπολεμούν κάποιες επιδημίες. Ο «Μαύρος θάνατος» αντιμετωπίστηκε τον μεσαίωνα, η χολέρα νικήθηκε από πρόωρα ιατρικά σκευάσματα το 1800 και από τότε που ο Alexander Fleming ανακάλυψε την πενικιλίνη όλα πάνε και αντιμετωπίζονται καλύτερα.

Αλλά τώρα, επειδή λιώνουν οι πάγοι, στρώματα που μέχρι τώρα ήταν παγωμένα πλέον εκτίθενται στην ατμόσφαιρα ελευθερώνοντας «αρχαίους» ιούς και βακτήρια σύμφωνα με το BBC.

Τον Αύγουστο του 2016, ένα 12χρονο αγόρι και 20 ακόμα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Σιβηρία εξαιτίας του άνθρακα.  Μία θεωρία θέλει ένα ελάφι το οποίο έφερε την αρρώστια να είχε πεθάνει εκεί πριν από 75 χρόνια, και τώρα λόγω της ζέστης, το παγωμένο στρώμα που έκρυβε το πτώμα έλιωσε, κάτι που είχε σαν επίπτωση να μολύνει με άνθρακα κοντινά νερά και χώμα. Αυτό αργότερα μόλυνε άλλα ζώα και κατ’ επέκταση και ανθρώπους.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι πάγοι λιώνουν με παλιότερα στρώματα εδάφους να έρχονται στην επιφάνεια. Αυτοί οι πάγοι σύμφωνα με μελέτες αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμα το κατάλληλο περιβάλλον για να παραμείνουν ζωντανά τα βακτήρια για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ο εξελικτικός βιολογος Jean-Michel Claverie στο Aix Marseille Πανεπιστήμιο της Γαλλίας, δήλωσε: «Οι πάγοι είναι καλό περιβάλλον συντήρησης για μικρόβια και ιούς, επειδή είναι κρύο, δεν υπάρχει οξυγόνο και είναι σκοτεινά. Παθογενείς ιοί που μπορούν να προσβάλλουν ανθρώπους και ζώα μπορεί να έχουν διατηρηθεί σε παλιότερα παγωμένα στρώματα, συμπεριλαμβανομένων και επιδημιών που έπληξαν την ανθρωπότητα στο παρελθόν».

Οι ειδικοί υποθέτουν ότι η αρρώστιες όπως η ανεμοβλογιά και η βουβωνική πανώλη μπορεί να είναι θαμμένες στην Σιβηρία. Μία αναφορά του Boris Revich και της Marina Podolnaya δηλώνει: «Σαν επίπτωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου, θανατηφόρες αρρώστιες του 18ου και 19ου αιώνα μπορεί να επιστρέψουν, ειδικά σε περιοχές κοντά σε νεκροταφεία όπου θάφτηκαν τα τότε θύματα.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια θεωρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το 2007, επιστήμονες κατάφεραν να ξαναζωντανέψουν ένα βακτήριο 8 εκατομμυρίων ετών το οποίο βρέθηκε σε στρώμα παγετώνα στην Ανταρκτική.

Απλά αναφέρουμε νούμερα θυμάτων από παλιές επιδημίες…

Πανώλη, διήρκησε από το 1346-1353, ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε νούμερο θανάτων.

Χολέρα: 1838: 52,000 καταγεγραμμένα θύματα.

Ανεμοβλογιά 1800-1900 περίπου στα 400,000 θύματα κάθε χρόνο.

 

Έκρηξη ηφαιστείου στέλνει στάχτες στον Γαλαξία και το θέαμα είναι… εκθαμβωτικό! (φωτό)

Διαγωνισμός athenstimeout.gr – Κερδίστε βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβαστε επισης

loading...