HomeNEWSTα 12 μέτρα φωτιά που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη!

Tα 12 μέτρα φωτιά που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη!

Έναν μαραθώνιο με ταχύτητα δρόμου 100 μέτρων πρέπει να κάνει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα ώστε να περάσουν από τη Βουλή 12 μέτρα – φωτιά για να ανάψει το πράσινο φως ώστε να αρθεί σε πρώτη φάση η οικονομική ασφυξία. Πέρα από τις διατυπώσεις του τελικού κειμένου της Συνόδου Κορυφής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους μια σειρά από προαπαιτούμενα.

Εν μέσω πολιτικής αναταραχής και με την κυβερνητική πλειοψηφία να κλυδωνίζεται από αντιδράσεις βουλευτών και υπουργών πρέπει να έρθουν υπό τη μορφή νομοσχεδίων μέτρα όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, οι αλλαγές στο φορολογικό, και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Παράλληλα θα πρέπει να ψηφιστούν μέτρα όπως η θέσπιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και να προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή της αυτόματης περικοπής δαπανών.

Παράλληλα πρέπει να τρέξουν μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με παράλληλη ανεξαρτητοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, να ψηφιστούν νέοι νόμοι για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και μέτρα για την απεξάρτηση της δημόσιας διοίκησης από την πολιτική, να προχωρήσει το θέμα της τράπεζας ανάκαμψης και τέλος να επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα με τη γνωστή, παλιά, της μορφή.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου στα σενάρια περί παραίτησης

 

Διαβαστε επισης

loading...