Είτε είσαι πρωτάρης στη μαγειρική είτε όχι όλοι κάνουμε λάθη στη κουζίνα..
το βασικό είναι να βάζεις τα πράγματα σε μια σειρά και να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα για να μπορέσεις να βγάλεις εις πέρας τη συνταγή σου με επιτυχία. Δες παρακάτω τα πιο γνωστά λάθη που κάνουμε στη κουζίνα και προσπάθησε να τα βελτιώσεις!
Πρώτο και κυριότερο λάθος που έχουμε κάνει σχεδόν όλοι μας μέσα στηκουζίνα είναι να μην προετοιμάζουμε τα υλικά μας πριν μαγειρέψουμε οτιδήποτε! Συνήθως η βιασύνη μας να τελειώσουμε γρήγορα το μαγείρεμα, μας βγάζει εκτός οργάνωσης και προγραμματισμού. Επομένως πριν ξεκινήσουμε, διαβάζουμε προσεχτικά τη συνταγή μας και οργανώνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.
Παραγεμίζεις τη κατσαρόλα, το τηγάνι ή το ταψί μέχρι να μη χωράει τίποτα άλλο! Μοιραίο λάθος, γιατί αν το φαγητό σου δεν έχει τον «αέρα» του μέσα στο σκεύος δεν μπορεί να μαγειρευτεί σωστά και φυσικά δεν μπορείς να το ανακατέψεις αφού θα σου χύνεται απ’ έξω!
Το τηγάνι σου καίει υπερβολικά πολύ! Πρώτον θα χαλάσεις το τηγάνι σου και δεύτερον θα κάψεις το λάδι μαζί και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του. Τέλος θα καεί το φαγητό σου απ’ έξω με αποτέλεσμα να είναι ωμό στο εσωτερικό του. Μια μέτρια θερμοκρασία είναι η ιδανική για το σωστό μαγείρεμα!
Δεν δοκιμάζεις το φαγητό σου ενώ μαγειρεύεις. Προσθέτεις υλικά ξανά και ξανά χωρίς καν να ξέρεις αν έχεις ρίξει τη σωστή δοσολογία από το κάθε υλικό. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να δοκιμάζεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να είσαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει έτσι ώστε να έχεις περιθώριο βελτίωσης!
Τέλος μη «ζαλίζεις» το φαγητό σου. Βάλε αυτά που πρέπει να βάλεις στο σκεύος σου και άστο να γίνει σιγά προσέχοντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Φυσικά και δεν θέλουμε φωτιές στην κουζίνα μη φύγεις και το ξεχάσεις εντελώς! Αλλά μην είσαι και όλη την ώρα από πάνω του να ανακατεύεις και να ανακατεύεις γιατί στο τέλος θα σου γίνει μια μάζα από το πολύ ανακάτεμα!
Φωτογραφία εξωφύλλου από pexels.com