HomeNEWSΤι δείχνει νέα δημοσκόπηση για πρόθεση ψήφου, καταλληλότερο πρωθυπουργό και δημοφιλία;

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για πρόθεση ψήφου, καταλληλότερο πρωθυπουργό και δημοφιλία;

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB!

 

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 4% έναντι της Ν.Δ.

 

Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 24,3% με την Ν.Δ. να ακολουθεί με 20,3%. Ακολουθούν: «Το Ποτάμι» με 6%, ΠΑΣΟΚ με 5,2% , ΚΚΕ με 5,1%, Χρυσή Αυγή με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,7% και ΔΗΜΑΡ με 1,2%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 6,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,5%.

 

Στην εκτίμηση ψήφου των βουλευτικών εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB ήταν τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,0%, Ν.Δ. 25,9%, «Το Ποτάμι» 7,6%, ΠΑΣΟΚ 6,6%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,2%, Δημοκρατική Αριστερά 1,5% και «Άλλο Κόμμα» 8,5%.

 

Έτσι θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

 

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 61,7%, έναντι 20,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 3,6%, «Άλλο Κόμμα» με 1,2% και «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» με ποσοστό 12,9%.

 

Σχετικά με την Ικανότητα Διακυβέρνησης και στο ερώτημα: «Ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31,5% των ερωτηθέντων, με τη Ν.Δ. στο 30,2%. «Κανένα κόμμα» επιλέγει το 31,4%.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει το 35,9% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το 28,8%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 33,8%.

Πηγή: newsbomb.gr

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:11χρονη πήγε στο νοσοκομείο γιατί πονούσε η κοιλιά της και…. γέννησε μωρό!

 

Συνεχίζει να βρίσκεται στην πρωτιά η Κατερίνα Καραβάτου! Δείτε ΕΔΩ τα νούμερα τηλεθέασης!

Διαβαστε επισης

loading...