Επειδή εδώ εμάς μας αρέσουν τα κλασσικά αλλά με μια μικρή… διαφορά, δεν θα μπορούσαμε να μην σας παρουσιάσουμε μια παραλλαγή της γνωστής καρυδόπιτας που θα ικανοποιήσει και τους λάτρεις της σοκολάτας!
Σοκολατένια καρυδόπιτα λοιπόν, από τα χεράκια σας!
Τι θα χρειαστούμε:
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
640γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
2 κουτ. σούπας κανέλα
¼ φλιτζανιού νισεστέ
Για την σάλτσα σοκολάτας θα χρειαστούμε:
12-15 κομμάτια καρυδόψιχας.
2 κουτ. Σούπας βούτυρο
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια.
Πως θα την φτιάξουμε:
Για την καρυδόπιτα:
- Χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και μετά ανακατεύουμε την αλεσμένη καρυδόψιχα με το νισεστέ και τη μισή ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ του κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτουμε την κανέλα, το μίγμα της καρυδόψιχας, την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα πηχτό.
- Χτυπάμε και τα ασπράδια σε ξεχωριστό σκεύος ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ºC. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου της κουζίνας μας με λαδόχαρτο και αδειάζουμε από πάνω το γλυκό. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα την οποία βουτάμε πρώτα σε νερό ή μπράντι.
- Ψήνουμε την καρυδόπιτα στο φούρνο για 35 λεπτά και όταν κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια.
Για την σάλτσα:
- Αλέθουμε τα καρύδια, ενώ σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε την σοκολάτα.
- Αφήνουμε να λιώσει πάνω σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Αυτό ήταν… έτσι απλά, όσο μπορεί να είναι απλή μια καρυδόπιτα. Σερβίρετέ την σκέτη ή και με παγωτό και… καλή σας όρεξη!
Ψυρρή, μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της Αθήνας παραδίδει μαθήματα ιστορίας στα σοκάκια της!
3 κωμικές σειρές που πάνε «άπατο» αλλά για κάποιο λόγο αν τις δεις…θα κολλήσεις!