HomeNEWSTι κάνεις έστω και ασυναίσθητα, και βλάπτεις σοβαρά τον... εγκέφαλό σου!

Tι κάνεις έστω και ασυναίσθητα, και βλάπτεις σοβαρά τον… εγκέφαλό σου!

Τι είναι αυτό που κάνεις και δημιουργείς πρόβλημα στον εγκέφαλό σου και την λειτουργία του έχοντας επιπτώσεις στην μνήμη αλλά και την συγκέντρωσή σου;

 

1. Δεν κοιμάσαι αρκετά..

Η σωστή ποσότητα αλλά και καλή ποιότητα ύπνου, βοηθά στην αναπαραγωγή νέων κυττάρων σε όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου. Η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου οδηγεί σε πιθανές βλάβες στον εγκέφαλο, καθώς δεν δημιουργούνται νέα κύτταρα και αδυνατεί η ικανότητα της σωστής επικοινωνίας του εγκεφάλου με τα νευρικά κύτταρα.

 

2. Δεν τρως σωστά…

Όταν δεν παρέχουμε στον οργανισμό και τα κύτταρά του τα θρεπτικά στοιχεία που έχουν ανάγκη για να αναπτυχθούν τότε εκείνα αδυνατίζουν και εν τέλει πεθαίνουν. Η κακή διατροφή, όχι μόνο προσφέρει τα ελάχιστα θρεπτικά στοιχεία στο σώμα, αλλά κόβει και την όρεξη, καταλήγοντας σε περαιτέρω στέρηση στοιχείων. Ώρα λοιπόν, για μία πιο σωστή διατροφή!

3. Παραλείπεις το πρωινό γεύμα..

Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Όταν δεν τρώτε το πρωινό σας ρίχνετε τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, το οποίο μεταφράζεται σε χαμηλή παροχή θρεπτικών στοιχείων στα ζωτικά σας όργανα. Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για το πολύτιμο πρώτο γεύμα της ημέρας και δώστε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται και στον εγκέφαλο την προστασία που του αρμόζει.

4. Δεν έχεις την απαιτούμενη πνευματική διέγερση

Όπως οι μύες του σώματος έχουν ανάγκη από την άσκηση για να λειτουργούν σωστά, το ίδιο ισχύει και με τον εγκέφαλό σας. Για την ακρίβεια δε χρειάζεται να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα, καθώς ένα σταυρόλεξο, ένα Sudoku ή ακόμα και ένα κομμάτι μουσικής , θα λειτουργήσει ευεργετικά στην εγκεφαλική σας λειτουργία.

πηγή

Άντρες προσοχή! Τα οφέλη της αυτο-ικανοποίησης!

Διαβαστε επισης

loading...