Home NEWS World Class Competition 2018: Η ώρα των ημιτελικών που θα αναδείξει τον κορυφαίο Έλληνα bartender της χρονιάς έφτασε!

World Class Competition 2018: Η ώρα των ημιτελικών που θα αναδείξει τον κορυφαίο Έλληνα bartender της χρονιάς έφτασε!

0
305

Το World Class των Reserve Brands της Diageo, ο κορυφαίος διαγωνισμός που αποτελεί πηγή έμπνευσης και εκπαίδευσης των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας bartending σκηνής επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς τα όρια της κουλτούρας των cocktails, συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του και προσκαλεί 85 επίδοξους bartender από όλη την Ελλάδα να διαγωνιστούν και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στη συναρπαστική φάση των ελληνικών ημιτελικών.

 

Σε ένα τριήμερο αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι υποψήφιοι φιναλίστ καλούνται να δημιουργήσουν ευφάνταστα cocktails που αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στον κόσμο των εκλεκτών αποσταγμάτων και τις δοκιμασίες The Resourceful bartender και Heat of the Moment, που παρουσίασαν λίγο καιρό πριν ο Έλληνας World Class Bartender Of The Year 2017 Πάνος Κανατσούλης και ο chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC Αλέξανδρος Τσιοτίνης κατά τη διάρκεια του World Class Competition Roadshow 2018.

 

 

Ο World Class Bartender Of The Year 2017 Πάνος Κανατσούλης, παρουσιάζει τη  δοκιμασία “The Resourceful Bartender

 

 

Την Τρίτη 24 Απριλίου, το Speakeasy της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει τις πόρτες του και θα φιλοξενήσει 41 διαγωνιζόμενους οι οποίοι θα παρουσιάσουν συνταγές και δημιουργίες που αφενός προβλέπουν την υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών διαχείρισης των πόρων ενός bar και αφετέρου αναδεικνύουν τεχνικές από τον κόσμο της γαστρονομίας. Οι υπόλοιποι 44 φιναλίστ θα συναντηθούν στο Coyoacan της Αθήνας τις επόμενες δύο ημέρες, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Απριλίου, πάντα με σκοπό τη διεκδίκηση μιας εκ των 12 θέσεων του τελικού και στη συνέχεια της κορυφαίας διάκρισης που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.

 

 

Κριτές των επερχόμενων φιναλίστ θα είναι η Monica Berg, World Class Norway Winner 2013 και Co-Founder of (P)our Symposium, και ο World Class UK Winner 2017, Jamie Jones, που βρέθηκε στην τελική δεκάδα του περσινού παγκόσμιου τελικού.

 

 

Οι φιναλίστ που θα ξεχωρίσουν, θα βρεθούν ακόμα πιο κοντά στη διεκδίκηση του κορυφαίου τίτλου World Class Bartender of the Year 2018, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

 

#WORLDCLASS

#WORLDCLASSGREECE

#WORLDCLASS2018

 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Σχετικά με το World Class

Από την ίδρυσή του το 2009, το WORLD CLASS των Reserve Brands της Diageo, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την έμπνευση και μύηση του κοινού στο fine drinking. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το WORLD CLASS φέρνει στο προσκήνιο το fine drinking, τάση εξίσου σημαντική όσο και το fine dinning. Το WORLD CLASS είναι επίσης ο θεσμός – αυθεντία σε ότι αφορά στην κουλτούρα των cocktail, από όπου μπορεί κάνεις να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Παράλληλα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, έχει αποτελέσει πόλος έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders από όλον τον κόσμο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής. To WORLD CLASS διοργανώνει κάθε χρόνο το ‘WORLD CLASS Bartender of the Year’, το θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου. Φέτος, μετά από τη διοργάνωση όλων των επιμέρους τοπικών διαγωνισμών, οι καλύτεροι bartenders στον κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Βερολίνο!

 

Σχετικά με τη Diageo Hellas

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Clicquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

VALUECOM, Λουτσιάνα Σακελλαρίου – 210.32.52.103