HomeNEWSΞεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων

Εφόσον πέρασε κι ο 15αύγουστος μπορουμε να πούμε με σιγουριά πως είναι η ώρα για την ανακοίνωση των φετινών βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

 

Η ημερομηνία της 25ης Αυγούστου παίζει πολύ ως πιθανή ημερομηνία για την αποτίμηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα επηρεαστούν τόσο από το χαμηλό επίπεδο των γραπτών, όσο και από τα capitol controls που εφαρμόστηκαν όταν οι υποψήφιοι κατέθεταν μηχανογραφικά και απέφυγαν να δηλώσουν περιφερειακές πόλεις. Ακολουθούν οι εκτιμήσεις των βάσεων ανά πεδίο.

1ο πεδίο

Πέφτουν οι Νομικές σχολές, καθώς και οι σχολές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

2ο πεδίο

Μεγάλη πτώση, ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας.

3ο πεδίο

Σε ιστορικά χαμηλά θα βρεθεί η Ιατρική Αθηνών, συμπαρασύροντας Οδοντιατρική, Νοσηλευτική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή.

4ο πεδίο

Ακόμα και πτώση 1.000 μορίων σε πολυτεχνικά τμήματα.

5ο πεδίο

Πτωτική τάση στα οικονομικά τμήματα με αυξομειώσεις.

 

Η εγγραφή των επιτυχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά για πρώτη χρονιά φέτος και το σύστημα ήδη δοκιμάζεται από το υπουργείο. Έτσι, οι εισαχθέντες δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν πηγαίνοντας στα τμήματα και τις γραμματείες τους για εγγραφή, αλλά θα το κάνουν ηλεκτρονικά. Μάλιστα, με τον προσωπικό τους κωδικό θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα οι νέοι κωδικοί προκειμένου να προχωρήσουν στην εγγραφή τους.Τέλος, οι πρωτοετείς θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν άμεσα για να έχουν έκπτωση στα ΜΜΜ.

 

 

 

 

Με το Athenstimeout στην μαγευτική Ικαρία! – Διεκδικήστε ένα μοναδικό διήμερο στο κορυφαίο ξενοδοχείο του νησιού!

Διαβαστε επισης

loading...