HomeNEWSΥπουργός Πολιτισμού: "Το μυστήριο της Αμφίπολης λύθηκε – Σύντομα ανακοινώνουμε το όνομα...

Υπουργός Πολιτισμού: “Το μυστήριο της Αμφίπολης λύθηκε – Σύντομα ανακοινώνουμε το όνομα του νεκρού”

Ο υπουργός πολιτισμού Κώστας Τασούλας εξέφρασε την πεποίθηση πώς πολύ σύντομα θα ξέρουμε όλα όσα θέλουμε για την ταυτότητα του νεκρού, μετά την εύρεση του σκελετού!

 

Ο κ. Τασούλας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» τόνισε:

 

“Η ολοκλήρωση της επιβεβαίωσης του ταφικού μνημείου έρχεται με τον τάφο και έρχεται και με τον σκελετό, είναι εντυπωσιακό ότι δεν μένουν ερωτήματα ως προς την αρχική διαπίστωση, τα ερωτήματα τα οποία έχουμε να κάνουμε δεν είναι με το τι περί τίνος πρόκειται αλλά με το ποιος είναι, πότε ακριβώς τάφηκε, από τι πέθανε ή από τι σκοτώθηκε και όλα αυτά, αυτά βεβαίως είναι του χεριού μας γιατί η επιστήμη σε αυτά έχει την ικανότητα σε σχετικά σύντομο χρόνο να απαντήσει”.

 

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στη Νομική! Τραυματίστηκαν δύο άτομα!

 

Σημείωσε επίσης πως είναι σίγουρο ότι κάποιος μετακίνησε τα οστά, αδού αυτά “δεν περπατάνε μόνα τους” και πρόσθεσε ότι “η ανασκαφή μετατρέπεται σε συστηματική ανασκαφή, θα πάρει άλλους ρυθμούς”.

 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συγκεκριμένη ονοματολογία του νεκρού σημείωσε ότι: “δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε το ψηφιδωτό, δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τις Καρυάτιδες, δεν υπήρχε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τα υπέροχα ζωγραφισμένα επιστύλια. Τηρήσαμε την παρακολούθηση της σκαπάνης, ακολουθούμε τη σκαπάνη και μετέχουμε και στη γοητεία του απροσδόκητου”.

 

Δείτε επίσης: Με μουσική Παπαθανασίου η ιστορική προσεδάφιση του διαστημικού ρομπότ Philae στον κομήτη Τσούρι

 

Το ξέσπασμα του Λιάγκα κατά των τηλεκριτικών και η συμβουλή στην Κατερίνα Καινούργιου!

Διαβαστε επισης

loading...