Home NEWS Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Άκυρη η επιλογή του τραγουδιού για την Eurovision»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Άκυρη η επιλογή του τραγουδιού για την Eurovision»

0
640

Στον αέρα βρίσκεται η ελληνική συμμετοχή στη φετινή Eurovision, έπειτα από την αιφνιδιαστική παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, η 7μελής επιτροπή που όρισε η ΝΕΡΙΤ, δεν έχει τη δικαιοδοσία να ψηφίσει, καθώς απουσίαζε από αυτήν, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής

«Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, ως αρμόδιο φορέα, αφού συστήθηκε έπειτα από την αντισυνταγματική διάλυση της ΕΡΤ» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου.

Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου, αμφισβήτησε την εγκυρότητα της διοικητικής απόφασης με την οποία δόθηκε η εντολή για την διοργάνωση της βραδιάς των προκριματικών, αφού αυτή δεν δόθηκε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μπαλτά, αλλά από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η ίδιος ο κ. Μπαλτάς, δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο έγγραφο κάνοντας λόγο για πρωτοβουλία κάποιου στελέχους της ΝΕΡΙΤ, που ελήφθη χωρίς τη δική του εντολή και χαρακτήρισε τις κατηγορίες για δική του εμπλοκή στην υπόθεση του τραγουδιού, «αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από το μέγαρο Μαξίμου δόθηκε εντολή στον κ. Βαρουφάκη, να αποφύγει τις συνεντεύξεις σχετικά με την επιλογή του τραγουδιού.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως έγινε γνωστό, θεωρεί ότι ο τίτλος «One Last Breath» («Μια τελευταία ανάσα»), μπορεί υπό το πρίσμα της «δημιουργικής ασάφειας» να εκληφθεί και ως υπαινιγμός για την πολιτική δανεισμού από τα ταμεία, προκειμένου να καλυφθούν τα προβλήματα ρευστότητας.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ρίξει την ευθύνη επιλογής του τραγουδιού, στην Ισπανία και την Πορτογαλία, που επιθυμούν με αυτόν τον τρόπο να φέρουν τις δικές τους συμμετοχές στον διαγωνισμό σε πλεονεκτική θέση έναντι της Ελλάδας.

 

Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα.

Πηγή: protagon.gr