Piadina Lubro: Το αυθεντικό street food της Ιταλίας τώρα στην Αθήνα

Piadina Lubro: Το αυθεντικό street food της Ιταλίας τώρα στην Αθήνα

Πάνω στην Ομήρου στο ύψος της Ακαδημίας έχει ανοίξει ένα μαγαζί που μυρίζει Ιταλία και το καλύτερο; μπορείς να την γευτείς κιόλας!

 

Μοναδικό στο είδος του street food προερχόμενο από τη γειτονική Ιταλία, άνοιξε για να μας μάθει νέες μεσογειακές γεύσεις!

 

 

24294360_130607427631058_6411287035338950542_n.jpg

 

O ιδιοκτήτης του, Μικέλε Ντομίνιτσι, που κατάγεται από την Περούτζια, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και εδώ και κάποιους μήνες έχει μετακομίσει στην Ελλάδα. Μαγειρεύει με συνταγές που έμαθε από την οικογένειά του, τη γιαγιά του κυρίως, έχει δουλέψει σε πολλά και διαφορετικά μαγαζιά και πλέον διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να ‘στήσει” μια τέτοια επιχείρηση.

 

download_1.jpg

 

 

Το μαγαζί μοιάζει με ιταλική ταβέρνα με μοντέρνα στοιχεία. Ο Μικέλε έχει εμπνευστεί από κλασικά εστιατόρια στην Φλωρεντία και μαζί με τον αρχιτέκτονα του μαγαζιού προσέθεσαν σε αυτά μια σύγχρονη αισθητική.

 

Προς το παρόν, αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε στην μπάρα και στα δυο τραπεζάκια που υπάρχουν - αργότερα που θα ανοίξει ο καιρός σκοπεύουν να βγάλουν κι έξω τραπέζια- ενώ από την ανοιχτή κουζίνα μπορείτε να βλέπετε την παρασκευή του φαγητού σας.

 

download_3.jpg

 

Η λογική του μαγαζιού είναι το street food, ωστόσο όλες οι συνταγές αλλά και οι περισσότερες πρώτες ύλες προέρχονται από την Ιταλία.

 

download_2.jpg

 

Στο Piadina Lumbro θα βρείτε την αυθεντική piadina, μια λεπτή πίτσα που έρχεται από το κέντρο της χώρας και μοιάζει με τορτίγια ή κρέπα, αλλά και την torte al testo που είναι περίπου σαν σάντουιτς, κι αυτή από την κεντρική Ιταλία και την περιοχή της Ρώμης.

 

H ιστορία των δύο αυτών παραδοσιακών συνταγών ξεκινάει πριν από πεντακόσια χρόνια περίπου, όταν η αραβική πίτα έφτασε στην Ιταλία και στην περιοχή της Εμίλια, όπου τροποποιήθηκε. Κάπως έτσι προέκυψε η piadina. Αργότερα στην Περούτζια πρόσθεσαν μαγιά και έφτιαξαν την torte al testo, που θεωρούνταν το ψωμί των φτωχών.

Ο Μικέλε έχει δημιουργήσει προτάσεις για την κάθε ζύμη, αλλά φυσικά είναι στο χέρι σας να τις ακολουθήσετε, παρ’ ότι εκείνος ξέρει καλύτερα!

 

images_0.jpg

 

Το μαγαζί είναι ανοιχτό από τις 8-20.00 τις καθημερινές, 9-17.00 το Σάββατο, ενώ την Κυριακή είναι κλειστό, ενώ αν είστε στην περιοχή κάνουν και delivery.

 

Οι τιμές ξεκινάνε από 2.30 έως 5.40 ευρώ και οι μερίδες είναι πραγματικά χορταστικές, οπότε αξίζει να περάσετε από το στέκι του Μικέλε και να γευματίσετε αλά ιταλικά.

 

cakey15_iefimerida.jpg

 

Διεύθυνση: Ομήρου 15, Αθήνα, 21 0364 68

Τηλέφωνο: 2103646805