Ένας Έλληνας διεκδικεί Όσκαρ – Η ιστορία ενός νέου καλλιτέχνη που ξενιτεύτηκε λόγω κρίσης

0
536

Ονομάζεται Μιχάλης Παλεοδήμος κι είναι ένας από τους πολλούς νέους Έλληνες που ξενιτεύτηκαν την περίοδο της κρίσης για να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Και να που σήμερα ο Michael Paleodimos, φιγουράρει στη λίστα με τις υποψηφιότητες για όσκαρ σε «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους» για το «Stutterer».

Η ταινία στήθηκε δυο χρόνια πριν, όταν ο συνεργάτης του, Μπέντζαμιν του έδειξε το σενάριό της και άρχισαν τα γυρίσματα. 

«Όταν είχαμε αρχίσει και πηγαίναμε στα φεστιβάλ και σε κάποια κερδίζαμε, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει απήχηση στον κόσμο, ότι αρέσει πολύ αυτή η ταινία», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του  ο Michael Paleodimos.

Το σενάριο της ταινίας αφορά στην ιστορία ενός ζευγαριού. Είναι δύο νέοι άνθρωποι, ένας τραυλός και μια κωφή, θύματα κοινωνικού ρατσισμού, που γνωρίζονται μέσω social media και ερωτεύονται. 

Ο Μάικλ είναι από τους νέους που άφησαν την Ελλάδα το 2011 για να κυνηγήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Σπούδασε κλινική βιοχημεία στην Αγγλία. Τον κέρδισε όμως η αγάπη του για την φωτογραφία.

Δείτε τον σε παλαιότερή του συνέντευξη στο video που ακολουθεί και ευχηθείτε να κερδίσει το Όσκαρ για να έχουμε τη χαρά να ακούσουμε ένα ελληνικό όνομα στην φετινή απονομή