Στο στόχαστρο των αδίστακτων κυκλωμάτων εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσαν στη Βόρεια Ελλάδα και είχαν σκορπίσει τον τρόμο και τον εφιάλτη σε χιλιάδες άτομα είχε μπει και ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς ανθρώπους της τηλεόρασης. Οι κακοποιοί είχαν βάλει στο μάτι τον Αντώνη Κανάκη, σκοπεύοντας απ'ότι φαίνεται να αποσπάσουν μερίδιο από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του "Mr Αρβύλα".
Η εγκληματική οργάνωση που έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών είχε τέσσερα παρακλάδια. Ένα από αυτά, που αριθμούσε 22 μέλη, και του οποίου ηγούνταν τα αδέρφια Κ. και Α. Μ. ειδικευόταν στις εκβιάσεις καταστημάτων. Τα μέλη του επισκέπτονταν μαγαζάτορες και του ζητούσαν χρήματα προκειμένου να τους προσφέρουν προστασία.
Οι διωκτικές αρχές μετά τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, αλλά και τις καταθέσεις που πήραν από αρκετά άτομα, διαπίστωσαν ότι 32 επιχειρηματίες είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος. Οι επωνυμίες των καταστημάτων περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για νυχτερινά κέντρα, μπαρ, καφέ της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Ανάμεσα στα καταστήματα βρίσκεται και το μπαρ "Angels" του Αντώνη Κανάκη το οποίο εδρεύει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίες κράτησαν πολλούς μήνες διαπιστώθηκε ότι ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του παρακλαδικού της οργάνωσης είχε σπισκεφτεί αρκετές φορές το "Angels". Πρόκειται για τον Θ. Ψ. και έχει καταγραφεί από τις κάμερες της ΕΛ.ΑΣ να μπαίνει στο μπαρ "Angels".
Το υλικό που συγκέντρωσαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η οποία έχει διαβιβαστεί στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς. Μάλιστα, περιλαμβάνει και το όνομα του τηλεοπτικού αστέρα ώς ενός από τα θύματα των αδίστακτων εκβιαστών.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο ρόλος του Θ. ήταν να επισκέπτεται μετά από εντολή των αρχηγών του, τα καταστήματα προκειμένου να ελέγχει τη λειτουργία τους σε ό,τι αφορά την εύρυθμη είσοδο – έξοδο των πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων, καθώς και την αποτροπή ομοειδών ομάδων που θα επιδίωκαν τον έλεγχο του "προστατευόμενου" καταστήματος.
Στα δίχτυα όμως των αδίστακτων κυκλωμάτων της Θεσσαλονίκης έπεσε και ο Ντέμης Νικολαίδης, ο οποίος φέρεται να δανείστηκε το ποσό των 350.000 ευρώ, καταβάλοντας 51.800 ευρώ μηνιαίως που αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλείου.