Γέρος – ‘Ερως: Μια performance για τον έρωτα!

0
498

Το Λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται σε κανονικό θεατρικό σκηνικό για μία… παράσταση – διαδήλωση για τον έρωτα και τον αποχωρισμό, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά τριών νεαρών ηθοποιών, στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη του Πειραιά» από το Φεστιβάλ Αθηνών.

 

Στον κουρνιαχτό της εποχής μας, μια ομάδα ανθρώπων της αποκαλούμενης «τρίτης ηλικίας» κάνει τη δική της ξεχωριστή διαδήλωση. Μια διαδήλωση με μοναδικές αποσκευές λόγια διάσπαρτα, έντονα, οικεία, φευγαλέα.

 

Λόγια που θα ακουστούν είτε ατομικά, είτε συλλογικά, έτσι που να δημιουργήσουν μια φωνή, υπενθυμίζοντας ότι ο ερωτικός αποχωρισμός δεν έχει ηλικία.

 

Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, άνθρωποι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν ως βήμα την μπουκαπόρτα ενός πλοίου −ύψιστο συμβολικό σημείο φυγής− για να προλάβουν να χαιρετήσουν, με όλη την ορμή της νιότης, το αγαπημένο πρόσωπο, τον έρωτα, την ίδια τη ζωή.

 

Τρεις νεαρές ηθοποιοί, η Αθανασία Αγοράκη, η Γιούλη Καρναχωρίτη και η Μυρτώ Πανάγου, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σκηνοθετούν αυτή την ιδιαίτερη διαδήλωση για τον έρωτα.

 

Συντελεστές:

 

Κινησιολογική επιμέλεια: Κατερίνα Τούμπα

Μουσική επιμέλεια: Διονύσης Μακρής

Εξωτερικός συνεργάτης: Πάνος Πανάγου

 

 

Σε συνεργασία με κοινωνικές δομές του Πειραιά (2ο Τμήμα ΚΑΠΗ Δραπετσώνας – Κερατσινίου)

 

Ημερομηνίες: Από 25/06 έως 27/06

 

Τοποθεσία: ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ Λιμάνι Πειραιά, Πύλη Ε1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here