'"Γυναίκες" στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

'"Γυναίκες" στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η παράσταση που μας συγκίνησε τον περυσινό χειμώνα, με τις τρεις γυναίκες που μας παρέσυραν σε έναν κόσμο συναισθημάτων, μίλησαν στις καρδιές μας και άγγιξαν τις πιο ευαίσθητες πτυχές μας, επιστρέφει στον ίδιο χώρο, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μόνο για 6 Σάββατα, από 14 Οκτωβρίου.

 

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Μυρτώ Αλικάκη και η Αναστασία Μουτσάτσου, που είχε την ιδέα της παράστασης, έρχονται να μας θυμίσουν με λόγια και τραγούδια και με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, της μοναδικής συγκολλητικής ουσίας, εμπειρίες και συναισθήματα που ορίζουν τον καθένα μας, στη μοναχική του διαδρομή προς την ολοκλήρωση και την ελευθερία. Και μέσα από τη μάχη με τους δαίμονες μας να μας επιβεβαιώσουν την αρχέγονη αλήθεια, ότι η αγάπη νικάει τον φόβο και μας συμφιλιώνει με τον εαυτό μας και συνεπώς, με τον κόσμο μας. Θα τις ακολουθήσουμε λοιπόν για δεύτερη χρονιά, σ' ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων που σμιλεύουν την ψυχή.

 

«...Στις Σχολές Καλών Τεχνών λένε στους μαθητές: Κάντε κάτι πρωτότυπο, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς, αυτή –σε μεγάλο βαθμό– είναι η έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Και η Αναστασία Μουτσάτσου αυτό επιτυγχάνει στην παράσταση «Γυναίκες» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, παράσταση βασισμένη σε δική της ιδέα και κείμενα. Μπερδεύει την πρόζα με το τραγούδι, με τρόπο που δεν έχουμε δει ξανά στις μουσικές σκηνές της Αθήνας. Και καταφέρνει να κάνει τον θεατή να φύγει και να μην μπορεί να βγάλει από το μυαλό του αυτό που είδε. Έχει επιστρατεύσει την εξαιρετικά γλυκιά λαϊκή φωνή της, μαζί με την πολύ ιδιαίτερη φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου και το υποκριτικό ταλέντο της Μυρτώς Αλικάκη, η οποία κλέβει την παράσταση. «Θέλω να ζήσω... πριν πεθάνω, θέλω να ζήσω», αναφωνεί η Μυρτώ Αλικάκη σε μια συγκλονιστική ερμηνεία...»

 

«...Εκείνο που μένει από αυτή την παράσταση, είναι ένα χάος. Μόλις ανάψουν τα φώτα, σκουπίζεις όπως-όπως τα δάκρυα που άφησες να τρέξουν, σιγομουρμουρίζεις κάποιο στίχο που κατάφερες να συγκρατήσεις, μα κυρίως σκέφτεσαι. Παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μόνο αν νικήσεις το παρελθόν, μπορείς να χτίζεις στο παρόν, έτσι ώστε να μην εναποθέσεις τις ελπίδες σου γι' αυτό στο μέλλον. Μουσικές ερμηνείες που καθηλώνουν από την Φωτεινή Βελεσιώτου και την Αναστασία Μουτσάτσου σε γνώριμους στίχους, οι οποίοι συνοδεύουν το κείμενο. Απλές και περιεκτικές. Χωρίς πολλά φτιασίδια. Η Φωτεινή Βελεσιώτου με ένα τσιγάρο, η Αναστασία Μουτσάτσου να κινείται στο χώρο με την αέρινη παρουσία της. Και κάπου μέσα σε όλη αυτή τη μουσική περιπλάνηση, ένας μονόλογος, ερμηνευμένος από τη Μυρτώ Αλικάκη. Ένας μονόλογος, εκ βαθέων. Ένας μονόλογος από μια γυναίκα καθηλωτική. Από μία γυναίκα που μπορεί να καθρεφτίζει κάθε συναίσθημα στο βλέμμα της..

 

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα
Ιδέα – Κείμενο: Αναστασία Μουτσάτσου
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Φιλίππου
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σχεδιασμός Οπτικοακουστικού Περιεχομένου και Video Installation:
Λουκάς Ζιάρας & Χρήστος Καλαϊτζόγλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Καλλιτεχνική υποστήριξη: Πάνος Σουρούνης

 
Πιάνο, πλήκτρα και επιμέλεια ορχήστρας: Γιώργος Τσοκάνης
Μπουζούκι: Γιώργος Καραμφίλλης
Ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου
Κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου
 
Επιμέλεια παραγωγής: Γιώργος Γκώνιας
Ώρα Έναρξης: 23:00
 
Τιμές
13 ευρώ εισιτήριο εισόδου σάλας
10 ευρώ εισιτήριο εξώστη
 
Ελάχιστη υποχρεωτική κατανάλωση
8 ευρώ με μπύρα |ή κρασί (2η μπύρα | ή κρασί 6 ευρώ)
10 ευρώ ποτό (2ο ποτό 8 ευρώ)
Φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 35 ευρώ
Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 70 ευρώ
 
Προπώληση εισιτηρίων

www.viva.gr 
11876
σε όλα τα καταστήματα
Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spots, αθηνόραμα gr

 
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη,
Τηλ. 210 9315600