Home TIMEOUT Ανακαλύψτε τα cocktails που θα φέρουν την Άνοιξη στο ποτήρι σας!

Ανακαλύψτε τα cocktails που θα φέρουν την Άνοιξη στο ποτήρι σας!

0
381

Η πιο αισιόδοξη και πολύχρωμη εποχή του χρόνου έφτασε και στο πέρασμα της ξυπνά τη φύση και τις αισθήσεις μας με τον πιο όμορφο τρόπο. Το ανοιξιάτικο τοπίο απλώνεται παντού, ακόμα και σε γωνιές της πόλης, αναστατώνοντας όλες τις αισθήσεις μας και αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της εαρινής εποχής που μας παρασύρει στους ρυθμούς της και μας ταξιδεύει νοερά – ή και φυσικά! – σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

 

Έτσι είναι η άνοιξη! Είναι η εποχή που το κλίμα αισιοδοξίας που αποκαλύπτεται μέσα από την ανθισμένη φύση δημιουργεί ασυναίσθητα μια διάθεση εκτόνωσης, διασκέδασης και ανανέωσης. Είναι η εποχή που οι συναντήσεις με φίλους έχουν για σκηνικό χαριτωμένες αυλές, όμορφες βεράντες με τα φυτά ανθισμένα, ανανεωμένα σπίτια με τις κουρτίνες να ανεμίζουν!

 

Όλα φωνάζουν ότι είναι κατάλληλη αφορμή για φρέσκα και δροσερά cocktails!

 

 

portrait_kanatsoulispanos.jpg

 

 

Εμπνευσμένη και επηρεασμένη από το κλίμα της ανοιξιάτικης διάθεσης, η κορυφαία πλατφόρμα World Class by Diageo που μεταξύ άλλων αναδεικνύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους bartenders του πλανήτη, μας προσκαλεί να αναλάβουμε το ρόλο mixologist από την άνεση του σπιτιού μας, προτείνοντας 5 δροσερά cocktails που μπορούμε να κάνουμε και να απολαύσουμε με την παρέα μας!

 

 

Τα πολύχρωμα serves που έχει εμπνευστεί ο World Class Winner 2017 Πάνος Κανατσούλης, βασίζονται σε συνταγές με εποχικό touch που συνδυάζουν κορυφαία spirits της εξαιρετικής συλλογής του luxury portfolio του World Class με εκλεκτά φρέσκα φρούτα, χυμούς και σπιτικά χειροποίητα σιρόπια!  

 

 

Signature Cocktails @ Home

 

Η λίστα περιλαμβάνει το Spring Breakfast, που έχει ως βάση το μοναδικό τζιν Tanqueray No. Ten που παράγεται χειροποίητα με την προσθήκη φρέσκων εσπεριδοειδών και αυστηρά επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων, το Tropical Passion που συνδυάζει το βραβευμένο ρούμι Zacapa Solera 23 από τη Γουατεμάλα με τροπικά φρούτα και αρώματα, το Berries Flag με το single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock που χαρακτηρίζεται για τις πικάντικες νότες του και δροσερές φράουλες και το Golden Basil με το εκλεκτό ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve που ξεχωρίζει για τα φρουτώδη αρώματα και την κρεμώδη υφή του. Φυσικά, από την πολύχρωμη και άκρως ανοιξιάτικη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η τεκίλα Don Julio Tequila που αναδεικνύεται ιδανικά μέσα από το κοκτέιλ Sunset in Jalisco και μας μεταφέρει νοερά στα μεξικάνικα χωράφια της αγαύης όπου ο Don Julio González έφτιαχνε την πιο μαλακή τεκίλα του κόσμου.

 

Υποδεχτείτε τα πρώτα ανοιξιάτικα καλέσματα με ανανεωμένη και δημιουργική διάθεση και συνοδεύστε τα με ευφάνταστα serves που θα φέρουν την άνοιξη στο ποτήρι σας!

 

SPRING BREAKFAST

 

 

 

spring_breakfast_tanqueray_no10_.jpg

 

 

Συστατικά

50ml τζιν Tanqueray No. Ten

15ml λικέρ λευκής σοκολάτας 

20ml φρέσκος χυμός λεμονιού 

1,5 κουταλάκι γλυκού σπιτική μαρμελάδα κουμκουάτ

Γαρνιτούρα

Σκόνη φουντουκιού

 

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά σκόνη φουντουκιού.

 

TROPICAL PASSION  

 

 

tropical_passion_zacapa_23years_.jpg

 

 

 

Συστατικά

60ml ρούμι Zacapa Solera 23

40ml σιρόπι Fassionola*

30ml φρέσκος χυμός λάιμ

 

Γαρνιτούρα

Φύλλα δυόσμου

Αποξηραμένος ανανάς ή άλλο εξωτικό φρούτο της επιλογής σας

 

*Για το σιρόπι Fassionola:

1 μάνγκο/ 1 παπάγια/ 1 ανανά/ 3 μπανάνες/ 5 passion fruit / 2 sticks βανίλιας/ 5 γαρίφαλα/ 1 μοσχοκάρυδο/ 3 sticks κανέλας. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν φυσική καραμέλα. Τα περνάμε από μια σίτα και στη συνέχεια αποθηκεύουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένο βάζο.

 

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ψηλό, κεραμικό ποτήρι με άφθονο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για μερικά δευτερόλεπτα. Γαρνίρουμε με κορυφές φρέσκου δυόσμου και αποξηραμένο ανανά ή άλλο εξωτικό φρούτο.

 

BERRIES FLAG

 

berries_flag_cardhu_amberrock.jpg

 

 

Συστατικά

40ml single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock

10ml single malt ουίσκι Lagavulin 16y

15ml κόκκινο γλυκό βερμούτ

10ml σπιτικό shrub φράουλας**

10ml φρέσκος χυμός λεμόνι

 

**Για το σπιτικό Shrub Φράουλας:

σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες/ 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη/ 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί/ 1 χούφτα φύλλα μέντας. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή ένα ξύλινο κουτάλι, πολτοποιούμε τις φράουλες για να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε να σιγοβράσει, απλά θέλουμε να ζεσταθεί το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στραγγίζουμε το shrub με ένα σουρωτήρι. Το διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο σκεύος.

 

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

 

GOLDEN BASIL

 

 

golden_basil_johnniewalker_goldlabel.jpg

 

Συστατικά

50ml ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve

10ml Madeira Reduction 10ml ***

5-6 Βατόμουρα

15ml πουρές passion fruit ή μαρμελάδα τροπικών φρούτων

15ml φρέσκος χυμός λεμόνι

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

Γαρνιτούρα

  5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

*** Για το Madeira Reduction:

 

ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε 500ml Madeira κρασί. Όταν το κρασί αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης (500gr) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

Μέθοδος

Τοποθετούμε τα βατόμουρα και τα φύλλα βασιλικού μέσα σε σέικερ και τα συμπιέζουμε με τη βοήθεια ενός γουδοχεριού. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά και άφθονο πάγο. Ανακινούμε για μερικά δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου old fashioned με πάγο. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

 

SUNSET IN JALISCO

 

 

sunset_in_jalisco_donjulio.jpg

 

 

 

Συστατικά

50ml τεκίλα Don Julio Blanco

20ml σιρόπι μπύρας****

10ml Ιταλικού λικέρ απεριτίφ

25ml φρέσκος χυμός lime

Γαρνιτούρα

Χοντρό αλάτι

 

**** Για το σιρόπι μπύρας:

ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι μπύρα και ένα φλυτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά χοντρό αλάτι.