Το “The Dark Side of Chocolate” είναι μια γωνία στο κέντρο της Αθήνας, μια λιλιπούτεια σοκολατερί γεμάτη εικόνες, φίλους, ιστορίες, ταξίδια, ροκ references στο μενού και ζεστασιά. Είναι όντως μια άλλη πλευρά της σοκολάτας…η σκοτεινή και ο Αριστοτέλης Παναγιώταρος, ο δημιουργός κι ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο οποίος μετά τη γνωριμία του με τον μεγαλύτερο σοκολατοποιό, Πατρίκ Ροζέ και τις σπουδές του στο Παρίσι στη ζαχαροπλαστική αποφάσισε να κάνει κάτι τελείως δικό του εν Ελλάδι και τα κατάφερε!
Αυτή η σοκολατερί δε μοιάζει με καμία, λες και είναι βγαλμένη από ένα ευρωπαϊκό στιλιζαρισμένο και προσωπικό όνειρο, με cozy, ζεστές και εύγευστες αποχρώσεις, ήτοι το μαγαζί με σήμα κατατεθέν στο κέντρο της Αθήνας που ξεχωρίζει. Πάνω στη Σόλωνος (νούμερο 49), εκεί που ήταν παλιά το Βιβλιοπωλείο της Εστίας, σε ένα ισόγειο πολυκατοικίας του ‘30 ο κος Παναγιώταρος άνοιξε τη δική του σοκολατένια γωνιά με άρωμα ευρωπαϊκό και κάπως κινηματογραφικό.
Συνδυάζει το μοντέρνο και το παραδοσιακό, τόσο στη διακόσμηση όσο και στο μενού του και φυσικά στην ποιότητα της σοκολάτας του.
Το πρωί στο Dark side “πνέει” διαφορετικός αέρας από ότι το βράδυ. Το βράδυ είναι πιο ρομαντικό, ενώ τις πρωινές ώρες μοιάζει περισσότερο με παραδοσιακό καφενείο, αλλά και στις περιπτώσεις διατηρεί τη χάρη του.
Επιπλέον, στο “The Dark Side of Chocolate (που παραπέμπει στη γραμματοσειρά του album των Stooges, Funhouse) μπορείς κανείς να δοκιμάσει διαφορετικά σοκολατάκια, να πιει τον καφέ ή το κρασί του, να δοκιμάσει τις εξαιρετικές σοκολάτες σε ρόφημα.
Το μαγαζί διαθέτει μια ποικιλία από 14 διαφορετικές σοκολάτες και γάλα βιολογικό. Επίσης, έχουν φρέσκο τσάι και ο καφές τους είναι φρεσκοκαβουρδισμένος, ενώ για τους “φιλόδοξους” πελάτες το φοντύ σοκολάτας που φτιάχνουν, που συνήθως συνοδεύεται με φρούτα και μπισκότα, είναι top επιλογή.
Χρησιμοποιείς πολλά διαφορετικά μπαχαρικά και συνδυάζεις, με τη σοκολάτα, γεύσεις που όσοι δεν είναι υποψιασμένοι παραξενεύονται…
Πειραματισμοί, αλχημείες, βασιλικός δενδρολίβανο, αλάτι, μπαχάρι, μαύρο τσάι, λάιμ. Βότανα… κάποιες γεύσεις, ίσως φανούν λίγο περίεργες για τους αρχάριους της σοκολάτας. Θέλει γνώση. Και ο ιδιοκτήτης τη διαθέτει και με το παραπάνω!
Μια δοκιμή θα σας πείσει!