Δε χρειάζεται να πας μακριά για να φας το καλύτερο σάντουιτς της Αθήνας, μόνο μέχρι το Σαν Φρανσίσκο!
Στο νούμερο 99 της οδού Κεραμεικού εδώ και 5 χρόνια λειτουργεί το καλύτερο σαντουιτσάδικο της Αθήνας σε μια περιοχή που για να φας και καλά και οικονομικά, οι επιλογές ήταν 2-3, τα καλαμάκια του Έλβις κλασικά, στις Σεϋχέλλες (πολύ καλό φαγητό με φυσιολογικές τιμές) και το Tamarid στον ίδιο δρόμο με το Σαν Φρανσίσκο.
Όταν φτάσεις λοιπόν σε αυτό το σημείο, θα δεις μια τζαμαρία με την επιγραφή ‘Αναψυκτήριον: Το Σαν Φρανσίσκο’, με μικρά στρογγυλά τραπεζάκια και κλασικές καρεκλίτσες δίπλα τους στον εξωτερικό χώρο και μέσα σου δε θα μπορείς να καταλάβεις εάν βρίσκεσαι στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Ικαρία ή σε συνοικία ευρωπαικής χώρας που προφανώς πρέπει να ψάξεις και να ρωτήσεις για να βρεις αυτά που πραγματικά αξίζει να δεις και να δοκιμάσεις (παρ’ ότι η Κεραμεικού είναι από τις πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής).
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μεταξύ τριών ειδών ψωμιού, τα οποία και δε διαλέγονται τυχαία, τα προμηθεύονται από το φούρνο «Ρίζος» στο Βοτανικό. Λευκή και μαύρη τσιαπάτα ή το παραδοσιακό γαλλικό ψωμί ονόματι καμπαγιού. Βάζεις μέσα από μπέικον και γαλοπούλα μέχρι λιαστή ντομάτα και ψητό κουνουπίδι, και είσαι έτοιμος να απολαύσεις ένα γευστικό και χορταστικό σάντουιτς. Που; Μα στο ”Σαν Φρανσίσκο” του Μεταξουργείου.
Φυσικά και εντάσσεται στην όλη φιλοσοφία του street food με τη διαφορά όμως ότι μιλάμε για ένα μαγαζί με προϊόντα τόσο gourmet, νόστιμα και άξια της τιμής τους, που κάπως ξεφεύγει από τη στενή έννοια όρων όπως “στο χέρι”, “καντίνα” και “φαγητό δρόμου”.
Κάθε σάντουιτς στο μενού έχει πάρει το όνομά του από μια περιοχή της καλιφορνέζικης πόλης, Ocean View, Αlkatraz, Stonestown, Lake Side, Κορόνα Χάιτς, με ποιότητα και ποικιλία στα υλικά, όπως κεφτεδάκια, τυρί τσένταρ, βιολογικό αυγό μάτι (!), σαλάτα Καππαδοκίας, φρέσκα μανιτάρια, αβοκάντο, χαλούμι, κουνουπίδι ψητό και ο κατάλογος πραγματικά συνεχίζεται! Φυσικά, οι veggie lovers δε θα μείνουν ανικανοποίητοι καθώς ο κατάλογος έχει προνοήσει και για αυτούς με σχεδόν εξίσου πολλές σε αριθμό επιλογές, όπως το South Beach το Hayes Valley και το Yerba Buena που ξεχωρίζουν. Για συνοδεία το μενού περιλαμβάνει μπύρες που φτιάχνονται σε μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, όπως η Ζέος, η Βεργίνα, η Septem, η Fix και πολλές άλλες.
Ειπώθηκαν αρκετά, τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο ουρανίσκος και το στομάχι σας γιατί αυτή στάση πρέπει να γίνει, είτε είσαι Αθηναίος είτε όχι. Τέτοιο μεράκι, ποιότητα κι εξυπηρέτηση σε ένα μαγαζί δε γίνεται να μην το εκμεταλλευτείτε!