Η χειμερινή εκδοχή του εστιατορίου του νησιού, αγκυροβόλησε στο Παγκράτι!
Όλα ξεκίνησαν το 2015 στο λιμάνι της Αντιπάρου. Ο Γιάννης Σαπουντζής δημιούργησε τη χειμερινή του εκδοχή στην Αθήνα, λίγο πριν από το τρίτο καλοκαίρι του στο νησί.
Σε αυτόν τον καινούργιο χώρο παντρεύονται αντιθέσεις, όπως το μαύρο με το άσπρο, το παλιό με το σύγχρονο,η πορσελάνη με το μέταλλ, ενώ τον τόνο δίνουν mix & match έπιπλα σε ξύλο και μέταλλο και ανάλογης λογικής vintage πιάτα και μαχαιροπίρουνα,καθώς και πιάτα τα οποία κινούνται σε διεθνές τερέν.
Στο μενού συγκατοικούν τόνος τατάκι με ponzu sauce, μανιτάρια πορτομπέλο με κρούστα panko, ταλιάτα, οσομπούκο αλά Μιλανέζε και μοσχαράκι μπουργκινιόν. Η λίστα κρασιών αριθμεί γύρω στις 25 ετικέτες και συνδυάζει προτάσεις ελληνικές, ιταλικές και γαλλικές, ενώ υπάρχει και μπαρ για ποτό και κοκτέιλ πριν ή μετά το φαγητό.
Ο χώρος είναι άνετος, κομψός, με ψηλοτάβανο ταβάνι με έντονο το στοιχείο του ξύλου αλλά και vintage πινελιές, είναι ο ιδανικός για να απολαύσετε ένα fusion μενού που προκύπτει από τους δημιουργικούς συνδυασμούς διεθνών συνταγών και εξαιρετικής πρώτης ύλης υλικά (εποχικά και φρέσκα) με ιδιαίτερη έμφαση στο κρέας και σε συγκεκριμένες κοπές.
Παράλληλα γίνεται in house ξηρή ωρίμανση (dry aging) σε συγκεκριμένες κοπές βοοειδών για διαστήματα 28-36 ημερών.
Στο μαγαζί προσφέρεται επίσης και μεγάλη ποικιλία ελληνικών, γαλλικών και ιταλικών κρασιών, αλλά και δροσιστικά κοκτέιλ. Ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε!
Σημαντικά info:
ID: Sapou, Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, τηλ. 2107230626
Τιμές; 25-40 ευρώ το άτομο
Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη