Είναι φολκλόρ, είναι πολύχρωμο, είναι χορευτικό, ρομαντικό, λεχει παντού μπαμπού, φοινικιές, μπανανιές και εξ’ ολοκλήρου σαφείς επιρροές από Νότια Αμερική, βρίσκεται σε μια ανοιχτή αυλή όπως μπαίνεις αλλά έχει και τη “χασιέντα” του, τον κλειστό του χώρο δηλαδή και σερβίρει δικά του signature cocktails και το όνομα του είναι Che!
Το “Che” στην αργκό της ισπανόφωνης Αμερικής σημαίνει φίλος. Τα τραπέζια του είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, τα καθίσματα είναι ντυμένα με έθνικ υφάσματα, το μπαρ έχει επένδυση από πραγματικό μπαμπού.
Όπως μπαίνεις ή πριν μπεις μάλλον, στα δεξιά σου δεσπόζει μία γιγαντιαία Φρίντα Κάλο σε γκραφίτι στα 14 μέτρα ύψος, που είναι πραγματικό έργο τέχνης! Σε ένα διατηρητέο σπίτι που χρονολογείται από το 1920 το «Che Cocina y Barra Sudamericana» σας καλωσορίζει σε ένα άλλο τρόπο σκέψης και ζωής διαφορετικό από τα αθηναϊκά δεδομένα και σίγουρα μακριά απ’ότι διαθέτει ο Πειραιάς μέχρι στιγμής!
Το μενού διαθέτει λατινοαμερικάνικη κουζίνα που υπογράφει ο Δημήτρης Φέτσης, με τη βάση και το βλέμμα στο Μεξικό, από πιάτα με μάγουλο Iberico, μέχρι ψητά αβοκάντο και αντίδια, σάλτσα κακάο και βούτυρο κουκουναριού, το μενού του είναι τόσο φυσικά ευφάνταστο και εξωτικό όσο και το περιβάλλον! Επιπλέον, διαθέτει τρομερή ποικιλία σε ρούμι, τεκίλα, mezcal και άλλα, cocktail με συστατικά που λες δε γίνεται, είναι σαν να περιέγραψα σε έναν έμπειρο bar tender τι πίνω κι αυτός να μου το σέρβιρε άρτιο και τέλειο (το Pedro Furioso είναι τρομερό για όσους εκτιμούν την τεκίλα και την πικάντικη γεύση στο ποτό τους), ενώ διαθέτει και επιδόρπια που είναι ένα και ένα.
Μαξιμαλισμός, επιρροές από Αλμοδοβάρ, Φρίντα Κάλο, εσωτερικοί χώροι που θα σε κάνουν να θες να χορέψεις salsa και στα καπάκια ν’ακούσεις αργεντίνικο φλαμένκο, ναι το Che θα γίνει το στέκι μου κι εσείς αν μέχρι τώρα δεν το γνωρίζατε ή δε μένετε κοντά, συστήνω από δω και πέρα η διασκέδαση σας να κάνει check in στον Πειραιά!
Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα της καπνίζουσας Φρίντας!
Διέυθυνση: Καραΐσκου 151, Πειραιάς