Στο Feyrouz θα φας τρομερά λαχματζούν από την Αντιόχεια!

Στο Feyrouz θα φας τρομερά λαχματζούν από την Αντιόχεια!

Η “Feyrouz” είναι μια γωνιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με βλέμμα στην Αιόλου, που έχει σκοπό να συστήσει στους επισκέπτες της την μικρή γαστρονομική ιστορία της οικογένειας, με καταβολές από την Αντιόχεια και το Λίβανο, τη Κύπρο και τη Κωνσταντινούπολη.

 

Μια γωνιά που ευελπιστεί να στεγάσει τους επισκέπτες της στο λιγοστό χρόνο που διαθέτουν για το φαγητό τους στην καθημερινότητα της πόλης , στη ζεστασιά του χώρου, στη φιλοξενία της οικογενειακής ατμόσφαιρας, στη θαλπωρή της ποιοτικής μουσικής, μα πάνω απ όλα, στην απόλαυση του να τρώει κανείς φρέσκα, χειροποίητα και γεμάτα μεράκι οικογενειακά εδέσματα, σα στο σπίτι του, λίγο πιό βαθειά, κάπου στην Ανατολή.

 

Η μαγείρισσα κατάγεται από την Αλεξανδρέττα, της Αντιόχειας, όμως μας σερβίρει στο κέντρο της Αθήνας! Η ίδια και ο γιος της (Ανδρέας Κιλτσικσής).

 

 

img_4665.jpg

 

Στο νούμερο 23 της οδού Καρόρη στη γωνία με την Αιόλου, υπάρχει ένα μαγαζί που δίνει άλλο όνομα στο street food, το ανατολίτικο Feyrouz! Φέρει το όνομα της Λιβανέζας τραγουδίστριας που έχει μείνει στην ιστορία ως σύμβολο ανεξαρτησίας των χριστιανών στην Ανατολή

 

Μέσα θα γευτείτε το πιο αυθεντικό λαχματζούν, φτιάχνεται καθημερινά με λεπτή πίτα, ενώ η κρούστα του διαμορφώνεται την στιγμή της παραγγελίας ανάλογα με τα γούστα. Ο κατάλογος είναι μακρύς, περιέχει διαφορετικά είδη λαχανικών, πεινιρλί, αραβική χορτόπιτα, πιλάφι Βοσπόρου, μαγειρευτά, και όλα τα πιάτα μπορούν να συνοδευτούν με διάφορες σάλτσες, ενώ ένα από τα highlights του μαγαζιού είναι το σούρκι, δικής τους παραγωγής, που είναι ανατολίτικο τυρί με μπαχαρικά.

 

 

xoriatiko.jpg

 

 

 

vosporou-21.jpg

 

Κι αν καθίσετε και ώρα γιατί μαγευτήκατε από την ατμόσφαιρα, τις μυρωδιές και την ευγένεια των ιδιοκτητών, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε βυζαντινό καφέ του στη χόβολη με χαρμάνι από ελληνικό κι αραβικό καφέ, κάρδαμο και τριμμένο γαρύφαλλο