Home RestaurantNews Οινοποιείο Καραμήτρου

Οινοποιείο Καραμήτρου

0
798

Το κτήμα Καραμήτρου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη πείρα στον χώρο του κρασιού. Οι αμπελώνες του εκτείνονται σε πάνω από 40 ιδιόκτητα στρέμματα ενώ συνεργάζεται και με άλλους αμπελώνες.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του οινοποιείου , βασικός στόχος παραμένει η προώθηση του εμφιαλωμένου προϊόντος σε ανταγωνιστικές τιμές, πάντα όμως με σεβασμό στην ποιότητα και στον καταναλωτή. Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές μάρκες τοπικών κρασιών πιο  ονομαστά τα ομώνυμα  «Καραμήτρος», το «Μέλισμα» αλλά και τον «Μεσενικόλα».

 Παρακάτω παραθέτουμε την λίστα με τα κρασιά που έχει να παρουσιάσει το Κτήμα Καραμήτρου, τις ιδιαίτερες ποικιλίες του αλλά τα γνωστά του κρασιά που μας έχουν συντροφεύσει ουκ ολίγες φορές με  κάποιο γεύμα ή ποικιλία τυριών.

 

ΛIΜΝΙΩΝΑΣ – CABERNET

Προέλευση: Μεσενικόλας Καρδίτσας

Ποικιλία: CABERNET, ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ

Γεωγραφική ένδειξη: Τοπικός Οίνος Καρδίτσας

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός

Παλαίωση: Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες τουλάχιστον σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

 

Πολίχνης Οίνος Λευκός

Προέλευση: Μεσενικόλας Καρδίτσας

Ποικιλία: Chardonnay 100%

Τύπος: Τοπικός Οίνος Καρδίτσας (Λευκός Ξηρός)

 

Μεσενικόλα

Προέλευση: Μεσενικόλας Καρδίτσας

Ποικιλία: Μαύρο Μεσενικόλα 70%- Syrah/Carignan 30%

Τύπος: Ο.Π.Α.Π. (Ερυθρός Ξηρός)

Παλαίωση: Το κρασί ωριμάζει σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια για ένα χρόνο.

 

Η κυρά της λίμνης

Προέλευση: Μεσενικόλας Καρδίτσας

Ποικιλία: Ροδίτης , Μπατίκι

Γεωγραφική ένδειξη: Τοπικός Οίνος Καρδίτσας

Τύπος: (Λευκός Ξηρός)

 

Δυο φεγγάρια

Προέλευση: Μεσενικόλας Καρδίτσας

Ποικιλία: Ασύρτικο 100%

Γεωγραφική ένδειξη: Τοπικός Οίνος Καρδίτσας

Τύπος: Λευκός Ξηρός